HRVATSKI KUP Neponovljivo ozračje u Unešiću

Badelj: Dobro ću zapamtiti ovaj susret

12.11.2008.
u 18:25
Pogledaj originalni članak

Iako smo izgubili, tu utakmicu pamtit ću dok sam živ. Dali smo sve od sebe, namučili Dinamo, nismo se osramotili - kazao je nakon susreta Marko Matić, igrač Zagore. Slično su izjavljivali redom svi njegovi suigrači, na fešti u Unešiću bila su čak tri pobjednika. Dinamo je pobijedio rezultatom 2:1, Zagora je pružila sjajan otpor favoritu, a iznad svega slavio je nogomet.

Bez ikakvog incidenta
Čak sedam tisuća gledatelja natiskalo se na tribinama uz teren na Borovištu, stvoreno je ozračje kakvo se rijetko viđa i na prvoligaškim stadionima, ali bez i najmanjeg incidenta, policija je bila besposlena.

Mahali su navijači zastavama i pjevali, letjeli su avioni, skakali padobranci, zapjevao je i Thompson. Na tribinama su, uza sjajno raspoloženog Zdravka Mamića, bili i izbornik Slaven Bilić, predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac, treneri Ivan Pudar i Ivica Kalinić, bivši igrači Ivica Mornar, Alen Bokšić i brojni drugi.

Nošena fantastičnim ugođajem Zagora je sjajno započela susret, fanatično su domaći igrači napadali Dinamova vrata, netko neupućen teško bi mogao zaključiti koji je od dva sastava prvoligaš.

- Ma znaju plavi da će sve riješiti u drugoj utakmici, u Zagrebu, zato ne daju sve od sebe - komentirao je Igor Štimac “nezainteresiranost” Dinamovih igrača.

Domaćini su u 8. minuti i poveli. Nakon ubačaja Bumbaka, iz drugog je pokušaja Butinu svladao stoper Ivica Šupe, koji će za nagradu od domaćih navijača Pašajica dobiti - janje! Eksplozija veselja dogodila se tada na tribinama, pjesmi i veselju gledatelja nije bilo kraja.

Ivanković morao vikati
Ivanković je vikao na svoje zvijezde, nervoznog Moralesa zamijenio je prije kraja prvoga dijela. Kako je utakmica odmicala domaćini su lagano posustajali, a gosti preuzimali inicijativu.

U drugom dijelu Dinamo je gospodario terenom i preokrenuo rezultat. Tomo Šokota u 54. minuti donio je izjednačenje, na ubacivanje raspoloženog Badelja, a 16. minuta kasnije Mikić je nakon solo akcije sjajnim udarcem postavio 1:2. Imali su modri još prigoda, no sve je ipak završeno najrealnijim rezultatom.

- Ugođaj je bio fantastičan, rijetko tako bude na prvoligaškim utakmicama, i dobro ću zapamtiti ovaj susret - kazao je Milan Badelj i time priznao koliko su mali Unešić i njegova Zagora ove srijede bili veliki.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr