SUDAČKA ODLUKA

Arijan Gorički izgubio prvi meč u karijeri: Nažalost, to nije bila moja noć

Foto: Privatni album
Arijan Gorički izgubio prvi meč u karijeri: Nažalost, to nije bila moja noć
18.07.2021.
u 15:35
- Nažalost, ovo nije bila moja noć. Čestitke mom protivniku, imao je bolji dan. Iako sam izgubio, moj cilj ostaje isti.
Pogledaj originalni članak

Boksač Arijan Gorički (23) poražen je nakon devet mečeva prvi put u profesionalnoj boksačkoj karijeri. Bolji od njega bio je 27-godišnji Ukrajinac Valerii Romanenia.

Izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon šest odrađenih rundi, a riječ je o kategoriji do 57 kilograma.

Romanenia je odlučio od samog početka nametnuti svoj tempo te je agresivno napao hrvatskog boksača. Gorički se mučio s pronalaskom tempa te mu je sudac brojac već krajem prve runde. Kako je meč odmicao, Arijan je postajao sve bolji i ostaje dojam kako bi rezultat možda bio i pozitivan da se radilo o borbi na više rundi, piše Fight Site. Međutim, to su pretpostavke, Ukrajinac se spremio na šest rundi i zasluženo došao do pobjede.

Arijan se putem Instagram objave obratio fanovima.

- Nažalost, ovo nije bila moja noć. Čestitke mom protivniku, imao je bolji dan. Iako sam izgubio, moj cilj ostaje isti. Vratit ću se i nastaviti uspon na ljestvici. Kao i u svakom sportu, poraz je sastavni dio, a najvažniji je način na koji se nosimo s porazom. Ja ga vidim kao lekciju za nastavak karijere. Htio bih zahvaliti svima koji me podržavaju u mojoj karijeri - kazao je i opisao kako vidi meč:

- Od početka Romanenia je počeo mahati i bacati udarce. Krajem prve runde su nam se noge zapetljale, bacio je udarac i dotaknuo sam rukavicom ring i sudac mi je brojao. Bio je spreman i ustrajan. Meni je trebalo nekoliko rundi da se prilagodim pošto je dosta nezgodan boksač. Kad sam napokon krenuo bilo je prekasno. U petoj rundi Valerii je dotakao ring ali sudac nije vidio udarac i nažalost nije bilo brojanja.

 

 

 

Šteta je što mladi boksač nije nastavio pobjednički niz te uspon na ljestvici. Trenutno je prema Boxrecovom poretku 414. borac perolake kategorije dok je njegov protivnik prije ove borbe zauzimao 656. mjesto.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.