HRVATSKI IZBORNIK

Ante Čačić: Portugal je crna mačka za nas. Žao mi je što se nismo 'skrumpirali' i prošli dalje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
27.06.2016.
u 20:25
- Možda uopće nisam trebao raditi izmjene. Možda se ne bi toliko otvorili da nisam ekipi preko Pjace javio da idemo zabiti gol - rekao je Čačić za HTV.
Pogledaj originalni članak

Dva dana nakon ispadanja Hrvatske na Euru mnogo se priča o taktici izbornika Ante Čačića i njegovim potezima. Najviše mu se zamjeraju zamjene, a prvu promjenu protiv Portugala napravio je u 88. minuti utakmice.

- Uvijek će biti pitanje je li bilo bolje ovako ili onako. Možda uopće nisam trebao raditi izmjene. Možda se ne bi toliko otvorili da nisam ekipi preko Pjace javio da idemo zabiti gol - rekao je Čačić za HTV.

Čačić je zadovoljan izvedbom u osmini finala.

- Meni je kao treneru bilo najvažnije da nismo promašili temu. Znali smo kako treba igrati protiv Portugala. Postavili smo se na način da imamo dominaciju. No, nismo uspjeli dati zgoditak iako smo imali prilike i posjed. No, došla je 117. minuta i primili smo pogodak.

U 110. minuti je uveo Pjacu umjesto Rakitića.

- To je bila 107. minuta i ušao je svježi igrač koji može riješiti "jedan na jedan".

Čačić kaže da je od igrača tražio da budu strpljivi.

- Kad si prvi u skupini očekuješ da dobiješ lakše protivnika. Nismo se bojali Portugala, no to je crna mačka za nas. Žao mi je što se nismo "skrumpirali" i prošli dalje, a oni jesu. Žao mi je zbog igrača, ali i zbog navijača.

Otkrio je i što piše na papirićima koje nosi tijekom utakmice.

- Postave naše i suparničke ekipe. Uvijek vodim bilješke tijekom utakmice.

Nakon utakmice Čačić je rekao da će kapetan Darijo Srna ostati u reprezentaciji dok on izbornik, no danas je malo ublažio retoriku.

- Napravit ću sve da Darijo ostane jer on treba Hrvatskoj. Igra najbolji nogomet u karijeri.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

PN
premda_nije
20:41 27.06.2016.

Bio je to skandalozan, isčašeni istup kvazihrvatskih novinara koji su iskoristili tiskovnu konferenciju za neviđeno iskazivanje mržnje prema časnoj funkciji izbornika hrvatske nogometne vrste koju obnaša izbornik Čačić. Nezamislivo je u civiliziranom svijetu da neki novinar privatizira tiskovnu konferenciju i krene u birtijaški obračun s istaknutom osobom koja ga je pozvala na susret i razgovor. To je pouka HNS-u da za takve primitivne medijske sileđije idući puta pripreme "izbacivače"! Jedino što je zapravo još mizernije od tog nemilog događaja jest ovaj članak-pamflet ovog drugog "niškoristi" piskarala u ovim sileđijskim novinama koji je nastavio šakanje po gospodinu Čačiću. Kad im urednici i vlasnici ne bi bili jednaki primitivni antihrvatski nasilnici svi hi već sutra bili "slobodni novinari"!

DU
Deleted user
20:49 27.06.2016.

Doktor Ante kulturno i odmjereno prska po orjunasima i novinarima .

DH
dalibor.hren
19:49 28.06.2016.

Podnesi ostavku i primi se popravka televizora Ei Niš!