Aco Petrović:

Ovo je noćna mora! Hrvatska treba zadržati tek 3-4 igrača

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ovo je noćna mora! Hrvatska treba zadržati tek 3-4 igrača
14.09.2015.
u 08:04
Perasović mora dati objašnjenje, mnogo toga nije funkcioniralo.
Pogledaj originalni članak

Prije svega mislim da Perasović mora dati određene odgovore nakon ispadanja s Eurobasketa. Konkretno, zašto igrači nisu u šuterskoj formi, zašto su padali iz dana u dan nakon što su na početku bili među najboljim reprezentacijama. Nelogično je da svim ostalim reprezentacijama forma raste, dok smo mi najbolje minute odigrali protiv Slovenije i Grčke, a zatim je slijedila silazna putanja, koja je, nažalost, kulminirala protiv Češke. Na ta pitanja odgovore može dati samo Velimir Perasović.

Komentirati utakmicu protiv Češke nije potrebno jer protivnici su igrali granitnu obranu, otvarali kontranapade, prisili Hrvatsku na čak sedam izgubljenih lopti samo u prvoj četvrtini. Naš ključni igrač Bojan Bogdanović nije uspio poentirati iz prvih nekoliko pokušaja i vidjelo se da slijedi noćna mora.

Ovo je najteži poraz hrvatske reprezentacije posljednjih godina. Bolan je to udarac za sve nas koji ostajemo i radimo u Hrvatskoj, ali ima i pozitivnih stvari. Treba se sad resetirati, pronaći novu motivaciju, a ovo je idealan trenutak za podvlačenje crte. Treba napraviti apsolutnu smjenu generacija, zadržati tri ili četiri igrača koja se mogu priključiti mladoj generaciji koja je osvojila svjetsko srebro.

Trebamo isprofilirati hrvatskog playmakera te pronaći osobu koja će kroz četiri godine odgajati te mlade igrače, a ne samo od akcije do akcije. Dogodine nemamo natjecanja, neće biti kvalifikacija za OI u Riju te je sad trenutak da se ti talentirani i kvalitetni klinci počinju pripremati kako bi nas za četiri godine vratili na vrh. Ovim je porazom završena jedna era, sad slijedi rekonstrukcija...

>> Neki Hrvati su nas podcjenjivali, a onda su ih zvezdaš i partizanovac ponizili

>> 'Žao mi je zbog ovakvog sramotnog i nečasnog oproštaja'

>> Tko je kriv za sramotu na Eurobasketu? Jurica Golemac kaže igrači, a vi?

>> Srbija u završnici slomila Finsku i ide na naše krvnike - Čehe

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 69

VL
vladek
08:48 14.09.2015.

Ode k vragu nogomet,za njima košarka,a sada je na redu rukomet

MA
maladaK
08:33 14.09.2015.

koja čistka dokle got politika bude imala glavnu riječ u sportu (kod nas svi momčadski sportovi) nema pomaka na bolje. i to je jedina i prava istina.

MA
Majur
09:37 14.09.2015.

Ostavit Bogdanovića Šarića Hezonju i Simona ako želi i odmah priključiti juniore koji rasturaju i imaju drskost...Bender(šta je sad sa tom pričom da ga Izrael želi sebi?Savez spava?) Žižić Arapović Slavica Božić Mazalin...a onda trening trening trening i opet trening ako hoće nešto postići i nadati se da će ti mladci znati sa ponosom nosit taj sveti dres.