Novi hakerski napad

Zvijezde su u strahu zbog curenja tajni, među njima je i kći jedne od najbogatijih Hrvatica

Foto: Press Association/Pixsell
Frank Lampard
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: REUTERS
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Instagram
01.11.2021.
u 12:45
Conti kao i mnoge druge hakerske grupe djeluju tako da šalju lažne mailove s linkom ili dodatak koji sadrži virus koji potom napada računalnu mrežu što im daje prostor za krađu podataka, a prije otkrivanja problema mogu proći tjedni, ponekada i mjeseci.
Pogledaj originalni članak

Osobni podaci zvijezda A-liste, svjetskih čelnika i milijardera bili su meta nove masovne virtualne pljačke. Hakeri su već pustili brojne povjerljive podatke i dokumente koji se odnose na David Beckhama, Oprah Winfrey, Donalda Trumpa i Sira Philipa Greena, a sada navodno traže desetke milijuna funti kako bi zaustavili objavljivanje osjetljivih informacija, prenosi Daily Mail.

Iza ovog napada stoji zloglasna ruska hakerska banda Conti, a tvrde da su objavljene informacije samo jedan maleni dio datoteka koji uključuju popise klijenata, račune i podatke bankovnih računa među kojima su i računi darova za ljubavnike.

Conti kao i mnoge druge hakerske grupe djeluju tako da šalju lažne mailove s linkom ili dodatak koji sadrži virus koji potom napada računalnu mrežu što im daje prostor za krađu podataka, a prije otkrivanja problema mogu proći tjedni, ponekada i mjeseci. 

Cyber stručnjaci vjeruju da će zahtijevati plaćanje valutama kojima se ne može ući u trag ili čak draguljima i vrijednim nakitom, a meta su im uvijek kompanije ili pojedinci koji će biti spremni platiti velike iznose.

Među žrtvama je čak 600 Britanaca među kojima je i Tamara Ecclestone, kćer najbogatije Hrvatice i nogometaš Frank Lampard kao i internacionalne zvijezde poput Tonyja Bennetta, Samuela L. Jacksona i Aleca Baldwina.

-S obzirom na profilu ljudi i baze podataka kupaca ovo je uistinu golema prijetnja- otkrio je bivši pukovnik britanske vojne obavještajne službe Philip Ingram.

VIDEO Squid Games postaje najgledanija Netflixova serija  

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Čaruga
Čaruga
13:09 01.11.2021.

Ja mislim da pod hitno treba otvoriti neki račun za donaciju.

Avatar Dokman
Dokman
13:59 01.11.2021.

ima li išta o Bidenu, Bill Gatesu i sličnom društvu?