Izbor ljepote

Zozibini Tunzi nova je Miss Universe, a naša Mia Rkman plasirala se u top 20

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
09.12.2019.
u 09:23
Zozibini ima 26 godina, dolazi iz grada Tsolo u Južnoj Africi, aktivistica je i angažirana na projektu protiv svih oblika nasilja.
Pogledaj originalni članak

Lijepa Zozibini Tunzi  je Miss Universe 2019. i postala je 68 ljepotica sa ovom prestižnom titulom. Naša predstavnica Mia Rkman blistala je u večernjoj haljini hrvatske dizajnerice Matije Vuice i plasirala se među Top20.

Zozibini ima 26 godina, dolazi iz grada Tsolo u Južnoj Africi, aktivistica je i angažirana na projektu protiv svih oblika nasilja. Društvene mreže koristi kao platformu za razvijanje mišljenja protiv diskriminacije te je zagovornik prirodne ljepote i ohrabruje žene da budu prirodne i ono što jesu.

Nakon preliminarnog natjecanja, koje uključuje intervju sa članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama održanom dva dana prije finala odabrano je po 5 predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet sa američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze nazvanih ''wild cards''.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Indnezija, Južna Afrika,Vijetnam,Nigerija,Tajland,Albanija, Francuska, Island, Hrvatska,Portugal,Portoriko, Peru,Dominikanska Republika,Meksiko, USA, Filipini, Venecuela, Indija,Brazil i Kolumbija.

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top10 nastavile USA, Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika, Peru, Island, Francuska, Indonezija, Tajland i Meksiko. One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top5 bile proglašene Meksiko, Tajland,Kolumbija, Portoriko, Južna Afrika.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja među missicom je okrunjena lijepa Zozibini Tunzi  dok je njezinom  prvom pratiljom proglašena Portorikanka Madison Anderson, a drugom pratiljom Meksikanka Sofia Aragon.

Program je vodio Steve Harvey te nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, poznata infuencerica i modna ikona i Vanessa Lachey . U ocjenjivačkom sudu finala bile su redom uspješne žene Gaby Espino, Bozoma Saint John, Cara Mund, Sazan Hendrix, bivša Miss Usa Crystle Stewart i bivše Miss Universe Paulina Vega i Riyo Mori Miss Universe , a nastupila je Ally Brooke.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar andro_livi
andro_livi
10:51 09.12.2019.

Mia je zaista jedna od najljepsih na natjecanji. Jedino mi je nepoznato njezino prezime odakle dolazi, Cesko ili Njemacko?