Večera za 5 na selu

Željkova večera nije sve oduševila: Kopala sam po tanjuru jer nisam znala što jedem

Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
22.10.2020.
u 21:16
Pogledaj originalni članak

Četvrti dan zanimljivog druženja u 'Večeri za 5 na selu' u Rijeci i okolici kandidate je ugostio 'učitelj i ratnik' - specijalist fizioterapije Željko. Za zahtjevnu ekipu pripremio je jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Šafran, glavnog jela Protein Power i deserta Parrot Joy.

Putem do Željka kandidatima je Nikita pjevala operu, a domaćin ih je dočekao u iznimno elegantnom izdanju. „Mislila sam da ćeš imati turbančić“, komentirala je Nikita Željkov styling, a Irena dodala: „Točno sam znala da će biti u odijelu jer sam to i očekivala.“ Za aperitiv je domaćin pripremio sok koji je nazvao Živni malo. „Aperitiv mi je bio odličan“, rekla je Spomenka, a i ostalima se svidio. „Sve nas je šarmirao i sve smo žudjele što će staviti na stol“, komentirala j Nikita.

Domaćin je ubrzo poslužio predjelo - juhu od buće sa šafranom uz razne umake. „Žao mi je što ih ne mogu probati jer ne volim umake“, rekla je Irena koja je samo grickala mlinac. „Juha mi je bila božanstvena. Još kad sam počela miješati te njegove začine, baš sam se oduševila. Skidam kapu“, rekla je Nikita, a Mirjam je predjelo također bilo jako zanimljivo i egzotično.

Na redu je bilo glavno jelo - rižini wrapovi s umacima i pohanom cvjetačom. „Ako budete jeli bez umaka, neće vam biti tako fino“, govorio im je domaćin, a Nikiti su rižini listići izgledali kao prozirni blajhani kupusići da bi potom ostale kandidate ispitivala kako im se sviđa glavno jelo. „Meni je bilo odlično“, rekla joj je Mirjam, no Nikita je željela čuti detalje da bi zaključila kako je rižini listići podsjećaju na neku kožicu i potom su se svi smijali tome. „Izgledalo je fantastično, ali kopala sam po tanjuru jer nisam znala što jedem, a i pola mi se nije svidjelo“, rekla je Irena.

Za desert je Željko poslužio sladoled od manga, a Spomenka i Nikita dobile su veganski sladoled - bez vrhnja i manga. „Očekivala sam bogatiji desert“, rekla je Irena, a Nikita nastavila: „Pa kako nisi šećer dodao?!“ Mirjam je zaključila kako je Nikiti jako teško udovoljiti, ali i da joj se ova večera najviše svidjela do sada. „Dosta mljackav, falila mi je neka poveznica i šećera“, rekla je Nikita, a Spomenka joj je objašnjavala kako neće moći spavati od toliko slatkog.

Došao je operni pjevač Marko Fortunato s gitarom i otpjevao Oliverovu „Vjeruj u ljubav“, što se svima jako svidjelo. Nikita je naposljetku za Željkovu večeru dala ocjenu šest jer joj je u nekim jelima nešto nedostajalo, Spomenka je dala devetku jer se nije baš najela od glavnog jela, Mirjam je dala desetku zato što joj je sve bilo savršeno, a Irena je dala šesticu zato što je ostala gladna.

Kako će proteći završnica riječkog tjedna, ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.