bivši producent

Zbog silovanja je završio u zatvoru, a sada je dobio koronavirus i žrtvama mora isplatili 127 milijuna kn

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS
Harvey Weinstein na sudu
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
Foto: Pixsell/Reuters
Foto: Pixsell/Reuters
03.07.2020.
u 08:00
Weinstein je osuđen za silovanje dviju žena ranije ove godine, a od 2017. i početka pokreta #MeToo gotovo svakodnevno u javnost su izlazile detaljne i jezive priče žena prema kojima se nedolično ponašao, a među kojima su, između ostalih, i glumice Alyssa Milano i Asia Argento. Harveya,
Pogledaj originalni članak

Bivši hollywoodski producent Harvey Weinstein kojega je više od 80 žena optužilo da ih je seksualno napastovao ili silovao odlučio se nagoditi te svim oštećenim ženama isplatiti sumu od 19 milijuna dolara ili 127 milijuna kuna.

Ako dogovor prođe na državnim sudovima, osobe koje su ga optužile dijelile bi taj iznos, te bi mogle dobiti odštetu u visini od 50.000 do 5 milijuna kuna. Još nije otkriveno po kojim kriterijima bi se iznos dijelio, te tko bi dobio veći, a tko manji dio. Weinstein je osuđen za silovanje dviju žena ranije ove godine, a od 2017. i početka pokreta #MeToo gotovo svakodnevno u javnost su izlazile detaljne i jezive priče žena prema kojima se nedolično ponašao, a među kojima su, između ostalih, i glumice Alyssa Milano i Asia Argento. Harveya, koji ima 68 godina, u ožujku su preselili u strogo čuvani zatvor, gdje bi trebao odslužiti kaznu od 23 godine. Tada su otkrili da je zaražen koronavirusom.

Osim toga, bivši producent ima problema sa srcem, dijabetes i visok krvni tlak te koristi hodalicu za kretanje. Ipak, neki od odvjetnika Weinsteinovih žrtava smatraju da je ovakva odluka suda presedan te da šteti svima, a pogotovo onima koji su uložili velike svote kako bi pokrenuli sudske procese, koje će jedva pokriti iznosom koji će im možda biti dodijeljen. Osim toga, misle da šteti i onim ženama koje još uvijek iz straha ne žele ispričati svoje priče, te zbog toga ne mogu biti dio nagodbe, te kažu da će sigurno uložiti žalbu. No kad se odluka suda usvoji, žene koje su dosad bile obvezane ugovorima o strogoj povjerljivosti napokon će imati šansu progovoriti o svojim iskustvima.

Pretpostavlja se da neće svaka pristati na javni nastup, no neke su odlučile upozoriti svijet na ono što su proživjele. Inače, sličan problem imale su žrtve pokojnog američkog financijera Jeffreya Epsteina, optuženog za pedofiliju, koji je sav svoj novac držao na tajnim računima na Djevičanskim otocima kako bi izbjegao porez. No na kraju je odlučeno da će neke od žrtava ipak moći dobiti dio od 630 milijuna dolara koje je ostavio svojim nasljednicima. Harvey Weinstein, njegovi odvjetnici kao i članovi uprave njegovih tvrtki nisu htjeli komentirati ovu nagodbu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MB
mockin_bird
08:45 03.07.2020.

koristi hodalicu i siluje žene ,dajte čovjeku medalju

IG
igorl
10:04 03.07.2020.

Zanimljivo je kako samo bogati starceki siluju, a onda najednom nije problem ako plate par milijuna dolara. Vjerojatno jer imaju mega osobne trenere koji ih uce kako savladati te stotine zena koje su "silovali"

FU
furest
08:24 03.07.2020.

novac je uvjek u modi , pa i ovaj put