Odvažne

One su slavne i hrabre te ne čekaju da muškarac napravi prvi korak i zaprosi

Foto: Borna Filić/Pixsell, PA/PIxsell
Foto: Borna Filić/Pixsell, PA/PIxsell
Foto: Borna Filić/Pixsell, PA/PIxsell
Foto: Borna Filić/Pixsell, PA/PIxsell
24.08.2017.
u 20:50
Dok je jednima prosidba žena donijela dugu i sretnu vezu, drugima, poput glumice Halle Berry, obila se o glavu
Pogledaj originalni članak

Iako danas nije tako neobično da žena zaprosi muškarca, nekada i nije bilo tako. Pripadnice nježnijeg spola morale su čekati godinama da se njihov dragi odluči na taj važan korak.

Zbog toga su se žene još u petom stoljeću žalile na takav običaj i čekale dan kada će one moći preuzeti inicijativu. Odabran je 29. veljače pa su sve nestrpljive žene svake četiri godine imale priliku ispuniti želju i zamijeniti uloge.

Običaj potječe iz Irske, još iz petog stoljeća, nakon što je sv. Brigita sklopila sporazum sa sv. Patrikom da bi vratila ravnotežu u muško-ženske odnose. Smatrala je da žene predugo čekaju na prosidbu svoje jače polovice pa na prijestupni dan mogu preuzeti inicijativu. Kada je riječ o slavnima, na popisu odvažnih dama našle su se legendarne Zsa Zsa Gabor, Elizabeth Taylor, a originalnog načina za prošnju sjetila se i američka pjevačica Pink, koja je 2005. usred jedne utrke zaprosila svojeg dečka, a sadašnjeg supruga, motociklista Careya Harta. Tijekom trećeg kruga podigla je u zrak natpis: “Želiš li se oženiti mnome?”

Pomislio je da se Pink šali pa se nastavio utrkivati. Tada je pjevačica na natpis dodala: “Ozbiljna sam”. Tada se zaustavio, izišao iz utrke i prihvatio bračnu ponudu svoje djevojke. Glumica i pjevačica Jennifer Hudson zaprosila je dugogodišnjeg partnera Davida Otungu na njegov 29. rođendan. On je, naime, nju prvi zaprosio na njezin rođendan 2009. godine, ali ga je ona odbila. Zatim je ona njemu postavila isto pitanje pet mjeseci poslije te mu darovala dijamantni prsten od pet karata.

Par sada ima dijete, Davida ml., ali još nije stao pred oltar. I slavna modna dizajnerica Diane von Furstenberg zaprosila je svojeg drugog supruga Barryja Dillera, a to je otkrila u intervjuu sa slavnom Oprom 2014. godine. Svojeg je odabranika zaprosila telefonski, na njegov rođendan, riječima: “Ako želiš, za tvoj bih se rođendan voljela vjenčati s tobom”.

Hollywoodska glumica, 50-godišnja Halle Berry 90-ih godina prošlog stoljeća hodala je s igračem bejzbola Davidom Justiceom i mislila kako bi bilo lijepo da klekne pred njega. Ubrzo je to i napravila i vjenčali su se 1993. godine, no razveli su se tri godine poslije. Glumica je bila uvjerena da je urekla njihovu ljubav time što je napravila prvi korak.

Na listi poznatih dama koje su zaprosile svoje jače polovice našla se i domaća operetna pjevačica Sandra Bagarić. Kad je u Zagrebu upisala Muzičku akademiju, odmah je upoznala sadašnjeg supruga, deset godina starijeg pijanista Darka Domitrovića.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.