JUBILEJ NA HRT-U

Večeras 500. izdanje Potjere!

Foto: Dario Njavro/HRT
pOTJERA
Foto: Dario Njavro/HRT
pOTJERA
Foto: Dario Njavro/HRT
pOTJERA
Foto: Dario Njavro/HRT
pOTJERA
Foto: Dario Njavro/HRT
pOTJERA
09.05.2017.
u 12:09
Kviz se na Hrvatskoj radioteleviziji emitira od studenoga 2013. godine, a u kratkom je vremenu postao zaštitnim znakom javnog medijskog servisa te tako stao uz bok poznatim kvizovima Najslabija karika i Tko želi biti milijunaš, a vjerna ga publika i dalje prati iz emisije u emisiju.
Pogledaj originalni članak

Popularni kviz HRT-a Potjera danas će od 18.10 emitirati se po 500. put!

- Malobrojna je ekipa Potjere, na radost gledatelja kvizoljubaca, proizvela petsto emisija u skladu s najvišim profesionalnim standardima. Visoka gledanost HRT-ovih kvizova poslovično nas obvezuje da tradiciju i postignutu kvalitetu njegujemo i dalje”, istaknuo je uoči današnje jubilarne emisije urednik Igor Grković.

Kviz se na Hrvatskoj radioteleviziji emitira od studenoga 2013. godine, a u kratkom je vremenu postao zaštitnim znakom javnog medijskog servisa te tako stao uz bok poznatim kvizovima Najslabija karika i Tko želi biti milijunaš, a vjerna ga publika i dalje prati iz emisije u emisiju. Osim gledatelja ta je uzbudljiva igra znanja i brzine privukla u emisiju i mnoge natjecatelje, čiji je cilj skupiti što više novca i naći se oči u oči s jednim od lovaca te u prilično kratkom vremenu odmjeriti s njim svoje znanje.

- Suradnja voditelja, natjecateljskih momčadi i osebujnih lovaca svaku Potjeru čini zanimljivom, uzbudljivom i neizvjesnom do samog kraja. Uspjesi se i neuspjesi momčadi i lovaca proživljavaju jednako napeto, žestoko i emotivno i u studiju, i u režiji, i pred malim ekranima - izjavio je Igor Grković, te podsjetio na poznatu rečenicu koja otvara kviz, a kojom napetost raste do usijanja:

- Ovdje je četvero igrača koji se ne znaju otprije, ali moraju igrati kao tim žele li u Potjeri zaraditi novac. A u toj ih njihovoj nakani često sprečavaju vrhunski lovci Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral te do prije godinu dana i najpoznatiji hrvatski kvizoman Mirko Miočić. Osim izvrsnih lovaca i često iznenađujuće dobrih natjecatelja zaštitno lice Potjere svakako je i dugogodišnji voditelj kvizova na Hrvatskoj radioteleviziji Tarik Filipović.

Kviz bilježi i neke zanimljive statističke podatke i brojke. Primjerice, dosad je najveći osvojeni ekipni iznos u emisiji bio 250 000 kuna. U toj su emisiji natjecatelji sa 16 koraka prednosti pobjegli lovcu Deanu Kotigi. Nedavno je osvojen i najveći pojedinačni iznos od 135 000 kuna. Natjecatelj Ivan Borković uzeo je višu ponudu, ostao sam u završnoj potjeri i pobjegao lovkinji Morani Zibar. Zanimljivo je da se 500. izdanje HRT-ova kviza Potjera emitira na Dan Europe i u obljetničkom tjednu Hrvatske radiotelevizije (HRT), odnosno uoči obilježavanja 91. obljetnice postojanja Hrvatskog radija (HRT – HR) i 61. obljetnice postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Urednik kviza je Igor Grković, urednica za pitanja Andrea Jukić Grković, suuredici za pitanja Igor Gabor i Domagoj Jović, urednica za natjecatelje Suzana Pardačer, suurednica za natjecatelje Branka Šimunović, producent Siniša Vrbanjac, fonetičarka Vedrana Magjarević, interaktivnu grafiku pripremaju Fred Terbovc i Nikola Biuk, vođa snimanja je Goran Uremović, a redatelji su Tvrtko Grgić i Mladen Šimunov. Ekipu još čine autori pitanja, lektor, redakcijski tim, kostimografkinje te scenografi i tehnička ekipa HRT-ova studija 7. Bez svih njih ne bilo ni današnjeg 500. izdanja Potjere.

Petstoto izdanje kviza Potjera na rasporedu je na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) sutra, 9. svibnja, s početkom u 18.10, a moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz