strastveni kolekcionar

Umjetnine Georgea Michaela prodane za 9,3 milijuna funti! Evo što će biti s prikupljenim novcem

Foto: PA/Pixsell, Reuters/Pixsell
George Michael
Foto: DPA/Pixsell
17.03.2019.
u 14:40
Britanski pop-pjevač, koji je umro u prosincu 2016. u dobi od 53 godine, bio je strastveni kolekcionar radova autora koji su djelovali pod nazivom Mladi britanski umjetnički pokret.
Pogledaj originalni članak

Djela suvremenih autora koja je u bogatoj zbirci posjedovao George Michael prodana su na dražbi nedavno održanoj u londonskom Christie'su za 9,3 milijuna funti, pišu britanski mediji.

Među brojnim eksponatima bili su radovi eminentnih umjetnika poput Tracey Emin i Damiena Hirsta.

Najvišu cijenu postiglo je djelo Damiena Hirsta pod nazivom "The Incomplete Truth" iz 2006. Riječ je o golubici u formaldehidu. Nepoznati kupac za ovaj je eksponat izdvojio čak 911 tisuća funta.

Britanski pop-pjevač, koji je umro u prosincu 2016. u dobi od 53 godine, bio je strastveni kolekcionar radova autora koji su djelovali pod nazivom Mladi britanski umjetnički pokret. S mnogima je bio prijatelj.

Novcem prikupljenim na dražbi financirat će se rad filantropskih organizacija koje je Michael podupirao.

Iz aukcijske kuće Christie's su kazali da je Michael najviše umjetničkih djela kupio između 2004. i 2009. godine.

Pogledajte i koji su poznati voditelji i glumci umrli na snimanju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.