pet stvari koje niste znali o...

Tom Gretić htio biti kipar, karijeru u kulinarstvu počeo kuhajući za prognanike u Sheratonu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Tom Gretić htio biti kipar, karijeru u kulinarstvu počeo kuhajući za prognanike u Sheratonu
13.04.2015.
u 18:10
– Da sam bio kipar, možda bih kruha bio gladan i spavao pod Savskim mostom. Zadovoljan sam ovim čime se bavim, a s druge strane kiparstvo mi može biti hobi – kaže Gretić
Pogledaj originalni članak

1.Htio je postati kipar ili slikar, ali ipak je završio u kuhinji, no ne sjeća se koje je jelo prvo skuhao. – Da sam bio kipar, možda bih kruha bio gladan i spavao pod Savskim mostom. Zadovoljan sam ovim čime se bavim, a s druge strane kiparstvo mi može biti hobi – kaže Gretić.

2.Kuhati je počeo davne 1995. godine, a karijeru je počeo kao pripravnik u zagrebačkom hotelu Sheraton. Najprije je kuhao za prognanike koji su boravili u hotelu.

3.U hotelu Dolder Grand u Zürichu kuhao je za poznate svjetske zvijezde poput Billa Clintona, Stinga, članove U2 i Rolling Stonesa te mnoge druge.

4. Veliki je ljubitelj hrane koju treba dugo kuhati da bi rezultat bio izvrstan. – "Pacijent" sam kada je riječ o bolonjezu, doma ga kuham po četiri sata – kaže Gretić.

5.Kada ga pitate što mu je draže, slano ili slatko, kao iz topa odgovorit će: – Volim slano i masno. Ipak, kaže da nema omiljeno jelo. – Omiljeno mi je jelo svako koje je dobro kuhano – zaključuje.

>>Tom Gretić educira: Znate li kako je tava evoluirala u pećnicu?

>>Tom Gretić: Lud sam za bolonjezom koji kuham četiri sata

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.