PROSLAVILA 60 GODINA KARIJERE

Tereza: 
Bilo je divno, 
publika me držala na dlanu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tereza Kesovija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tereza Kesovija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tereza Kesovija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tereza Kesovija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tereza Kesovija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tereza Kesovija
15.05.2018.
u 07:00
Prošle nedjelje u prepunom splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu oduševila je publiku s kojom je proslavila 60 godina iznimne karijere. Da je koncert “To sam ja” bio jedan od onih koji će se dugo pamtiti, posvjedočila je publika tijekom programa koji je trajao više od dva i pol sata
Pogledaj originalni članak

– Nisam godinama bila u Splitu i, kako se kaže, dvorana je pucala po šavovima, bila je prepuna i dočekali su me divno kao u onim godinama dok sam pjevala “Nono, dobri moj Nono” i ostale svoje lijepe pjesme kada su me uistinu držali na dlanu. Tako je to bilo i na ovom koncertu, bilo je nevjerojatnih emocija, ustajanja publike i pljeskanja. To je bila jedna euforija radosti, euforija dobre energije i euforija ljubavi – govori jedna od najvećih domaćih glazbenih diva Tereza Kesovija.

Prošle nedjelje u prepunom splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu oduševila je publiku s kojom je proslavila 60 godina iznimne karijere. Da je koncert “To sam ja” bio jedan od onih koji će se dugo pamtiti, posvjedočila je publika tijekom programa koji je trajao više od dva i pol sata i samo se u nekoliko sitnica razlikovao od onog slavljeničkog koji je Tereza održala u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u veljači.

– Skratila sam za dvije, tri pjesme jer nije bilo potrebno da bude toliko dugačak. Ja nemam pjesmice, meni je svaka pjesma priča koja mora biti uvjerljivo ispričana, a da bi to tako bilo, morate dati sve od sebe. Tu su bili i govori, na videozidu su se vrtjele moje stare fotografije, naslovnice mojih francuskih albuma i, da je sve ostalo isto, trajalo bi četiri sata, a to je previše. Sve smo sveli na više od dva i pol sata i, kad sam došla do garderobe bosa, jer više nisam mogla hodati, bila sam stvarno iscrpljena, ali jako, jako sretna – rekla je umjetnica.

Nekoliko dana prije dolaska u grad pod Marjanom Tereza je boravila u Francuskoj.

– Došla sam iz Pariza gdje smo snimali dokumentarni film o mojoj karijeri. Puna četiri dana petero ljudi u ekipi i ja bili smo po cijelom Parizu, bez trunke pauze, osim za doručak i večeru – otkrila je pjevačica čiji je bogat životni i profesionalni put poslužio kao inspiracija za dokumentarni film koji potpisuje HRT-ov autor Miro Branković.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
07:21 15.05.2018.

Tako su vas drzali na dlanu u beogradu.... ....kad ste im zapjevali ...prijatelji stari gdje ste ...

RO
Rosali
08:47 15.05.2018.

vjezbaju pjesmu dajte nam salate.

Još iz rubrike Showbiz