unosan posao

Svi izvori zarade Ane Bučević: Samo na YouTubeu zaradi i do 100.000 dolara

Foto: Youtube Screenshot
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Ana Bučević
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Ana Bučević
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Ana Bučević
Foto: YouTube screenshot
25.03.2019.
u 08:00
Kada je prije devet godina pokrenula projekt “Safari duha”, cilj joj je bio razvijanje emocionalne inteligencije kod djeteta. O toj temi napisala je i prvu knjigu koju prodaje na svojoj web-stranici za 130 kn.
Pogledaj originalni članak

Vortex krstarenje, YouTube kanal za koji se procjenjuje da godišnje zarađuje i do 100.000 dolara, knjige, CD-ovi i predavanja samo su neki od načina na koje zarađuje motivacijska govornica i “guruica” poznatih Ana Bučević.

Ova Splićanka uspješna je youtuberica čiji kanal “Safari duha” ima više od 200.000 pretplatnika, a našla se u srcu skandala kada ju je dr. Herman Vukušić prozvao za nadriliječništvo te od Ministarstva zdravlja zatražio da pokrene postupak protiv nje.

Ana je majka 13-godišnje djevojčice Ani i trogodišnjeg dječaka Lukasa, diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, a po struci je profesor kineziologije, no svoj pravi put pronašla je tek kada je postala “motivacijska govornica”. Kada je prije devet godina pokrenula projekt “Safari duha”, cilj joj je bio razvijanje emocionalne inteligencije kod djeteta. O toj temi napisala je i prvu knjigu koju prodaje na svojoj web-stranici za 130 kn.

Bučević u svojem opusu ima još jedan bestseler, “U Vortexu ostvarenih želja”, koji je nastao kada se posvetila “life coachingu”. U toj knjizi “podiže svijest o djelovanju zakona privlačenja na život pojedinca te podsjeća ljude na njihovu sposobnost kreiranja vlastitog života”, a prodaje ju također za 130 kn. No to nisu jedine knjige koje je sama izdala. U svojem web-shopu ima ih čak šest, a cijene im se kreću od 40 do 130 kuna. Motivacijski DVD-i i CD-ovi su po 105 kuna, a kotizacija za jedno njezino predavanje je 300 kuna. Kao dodatni sadržaj prodaje planere po 80 kuna, ali i inspiracijske kartice koje dolaze u četiri seta, a svaki košta 150 kn. Sve kartice bave se različitim temama, a ako želite zaraditi, zaljubiti se ili biti mudri ili naučiti o zakonu privlačenja, za cijeli set kartica morali biste izdvojiti 600 kn.

O spomenutom zakonu privlačenja govori i u videima na YouTubeu. Jedan video pod nazivom “Kako izaći iz depresije?” govori o tom psihičkom poremećaju i objašnjava kako se iz njega može izvući pomoću moći sugestije ili zamišljanja kako bi bilo da je ta osoba zdrava.

Nakon što ju je dr. Vukušić prijavio, uz nju su stali brojni slavni. Jedna od njih je i Iva Todorić koja je s Anom išla na krstarenje za 16.000 kn. To je ujedno i najskuplji 'proizvod' koji promovira na svome YouTube kanalu i prodaje na svojoj web-stranici. Riječ je o sedmodnevnom krstarenju po jadranskoj obali na luksuznoj jahti na kojem Bučević drži predavanja i meditacije.

Pogledajte koji su estradnjaci postali duhovnjaci:

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 68

Avatar comparator
comparator
09:21 25.03.2019.

Pa i Veljača prodaje maglu i pred njom čak kleče premijer i predsjednica . Nives je bila spisateljica godine ,a Bandić je kandidat za počasni doktorat !?

CB
Crash_Bandicoot
08:29 25.03.2019.

Jel ovo kategorija PROMO?

SU
sunce12345
08:44 25.03.2019.

Gospođa izgleda da puno više ima uspjeha u liječenju onih koji imaju dublji džep.... A to je već karma....