Nedjeljom u 2

Stankoviću u goste stigla odvjetnica Tanja Budimir Gulan, žena koja je posvojila petero djece iz Konga

Foto: Facebook
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Aleksandar Stanković, voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Aleksandar Stanković, voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Privatna arhiva
Foto: HRT
Aleksandar Stanković
Foto: Privatna arhiva
29.01.2023.
u 13:38
Tanja Budimir Gulan majka je petero posvojenih mališana, dvije kćeri i trojice sinova. Četvero od njih su u međusobnoj krvnoj vezi.
Pogledaj originalni članak

Aleksandar Stanković (52), voditelj i urednik emisije 'Nedjeljom u 2', na službenoj Facebook stranici emisije otkrio je da će tema današnje emisije biti posvajanje, a najavio je i tko mu stiže u goste. Riječ je o poznatoj zadarskoj odvjetnici Tanji Budimir Gulan, ženi koja je posvojila petero djece iz Konga. - Tanja Budimir Gulan odvjetnica iz Zadra govori o tome kako je posvojila petero djece iz Konga - napisao je Stanković u najavi koja je ovog puta oduševila njegove pratitelje. "Svaka joj čast", "Žena ima takvu životnu priču, jedva čekam pogledati", "Divno", "Srce za 'Nedjeljom u 2' iz BiH", samo su neki od komentara gledatelja. 

Tanja Budimir Gulan majka je petero posvojenih mališana, dvije kćeri i trojice sinova. Četvero od njih su u međusobnoj krvnoj vezi.

O svom nesvakidašnjem životnom iskustvu Tanja Budimir Gulan govorila je i ranije za Zadarski.hr. Kada je krenula u proces posvajanja imala je 41 godinu i tijekom obrade u Centru za socijalnu skrb dali su joj naslutiti da će to ići prilično teško. 

-  Jedan dan došla sam kući s posla i sinula mi je slika prijateljice koja je prije pet-šest godina posvojila curicu iz Afrike. Prije toga nisam ni razmišljala o djeci iz Afrike. Jednom sam ih vidjela u gradu i pozvala ih u svoj ured. Curica je na mene ostavila poseban dojam, probudila je u meni neki osjećaj. Nakon nekoliko dana nazvala sam prijateljicu i ona mi je objasnila proceduru oko usvajanja djece iz Afrike. Bila je već 2016. godina - ispričala je Tanja ne sluteći da će joj proces posvajanja donijeti i novu ljubav. 

- O posvajanju je razgovarala i s Marinom i dobila sam njegovu podršku. Tada smo bili dobri prijatelji, kako je radio u policiji, upoznali smo se kroz posao, ali nismo bili u vezi. Prva ideja bila mi je posvojiti jednu curicu, ali tijekom postupka shvatila sam da je to sebično prema djetetu i usred postupka odlučila sam se za još jedno dijete, ali dječaka. Kroz taj postupak povezala sam se s Marinom i prijateljstvo je preraslo u vezu - rekla je Tanja. 

- U travnju 2017. zajedno smo otišli u Keniju. Bilo je dogovoreno da nam tamo dovedu djecu jer se u ratom zahvaćeni Kongo nije moglo. Tada sam ih vidjela prvi put uživo, Juliju i Vainqueura. Njoj su bile dvije i pol godine, a njemu godina i osam mjeseci. Imali smo puno informacija o njihovim biološkim roditeljima jer su bili živi. Oni nisu biološki brat i sestra, ali bila sam silno uzbuđena što će sa mnom i Marinom i to postati - ispričala je odvjetnica koju su nakon posvajanja zadesile nove nevolje. Prvo joj je otac obolio od karcinoma, a potom i partner Marin. -  U siječnju 2020. dijagnosticiran mu je karcinom, prognoza je odmah bila loša i također nije bio operabilan. U veljači je krenuo s kemoterapijom, u ožujku je počela pandemija, a bolest je samo napredovala. Nažalost, dva mjeseca kasnije umire mi otac, a Marin gubi bitku u travnju 2021. godine. U manje od godinu dana izgubila sam oca, s kojim sam bila jako emotivno vezana, i muža - ispričala je Budimir Gulan koja je i sama oboljela od karcinoma kad je imala 36 godina. Snagu i životni smisao pružila su joj djeca o kojima će danas govoriti i u emisiji Nedjeljom u 2. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar Barba
Barba
14:16 29.01.2023.

Ljevica spašava obraz trgovcima u Zambiji.

Avatar Barba
Barba
13:52 29.01.2023.

Nadam se da će jedno od pitanja biti koliko ih je platila.

ZP
zeljko.posaric.9
14:38 29.01.2023.

Jako mutna priča, Aco naravno, kao i uvijek izuzetno pristran. Postavlja uvijena pitanja, ne inzistira na odgovorima.... Žalosno sve to skupa. Srećom Zambija je demokratska država i njihov sud će to riješit.