TV analiza

Šprajcov Direkt: Bez adrenalina i sa stilom koji podsjeća na Dnevnik 3

Foto: RTL televizija
zoran šprajc
Foto: RTL televizija
zoran šprajc
Foto: RTL televizija
zoran šprajc
21.04.2015.
u 20:34
Prvu je emisiju gledalo 10,4 posto gledatelja.
Pogledaj originalni članak

Dvije godine nakon što je dobru večer posljednji put zaželio gledateljima HTV-ova Dnevnika i doslovno nezamjetno protrčao kroz avanturu N1 televizije, Zoran Šprajc opet se oglasio u programu jedne nacionalne TV kuće.

Riječ je o RTL-u koji galopirajućim korakom jača svoj informativni program i koji je zato angažirao i ljudima dragog, a etičkim povjerenstvima zbog britkosti i iskrenosti problematičnog informativca. S nestrpljenjem smo čekali premijeru njegova “Direkta”, no u njemu nismo dobili onu dozu adrenalina kojoj smo se nadali.

Rezime dugogodišnjeg televizijskog gledatelja mogao bi biti: Ugodan spomen na nekadašnji Dnevnik 3 koji stilom priziva poznat nam i dobar voditelj, fin izbor tema, ali nedovoljno potkovanih arhivskim snimkama, što upućuje na mladost RTL Televizije, te odlično odrađen i pripremljen razgovor s Lalovcem. Sve u svemu, format koji bi se mogao razviti ako se Šprajca ne bude zauzdavalo u beskompromisnom šamaranju istinom.

Nesputanost je i sam već najavio pa to čekamo i nadamo se da će pritom imati manje zarađenih suspenzija ili, kako je on to volio reći, kraćih odmora, nego što ih je imao na HTV-u.

Prvu je emisiju gledalo 10,4 posto gledatelja.

>>RTL predstavio novu informativnu emisiju Zorana Šprajca 'RTL Direkt'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SX
sudbina x
08:00 22.04.2015.

Što reći o čovjeku, voditelju koji svako malo mijenja Prezime a onda i TV.kuće, kao čarape?

MA
MarioG
12:22 22.04.2015.

Još jedan primjerak "objektivnog" novinarstva..

Avatar dpejakovic
dpejakovic
11:06 27.04.2015.

He he he he objektivnost, he he he he he