"NOVO JE JUTRO”

Spot 'Teške industrije' predvidio mjesecima unaprijed ovo što nam se događa!

Foto: PR
Foto: Promo
Teška industrija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Teška industrija
27.03.2020.
u 17:21
Novi spot 'Teške industrije' predvidio je mjesecima unaprijed ovo što nam se događa.
Pogledaj originalni članak

Grupa 'Teška industrija' nedavno je snimila novi spot za pjesmu 'Novo je jutro'. Spot je režirao Žare Batinović, a zanimljivo je da je spot predvidio mjesecima unaprijed sve ono što nam se trenutno događa.

- Prijatelj sam sa Žaretom Batinovićem dugi niz godina i želio sam da nam za novu pjesmu “Novo je jutro”, upravo on napravi spot.
On je autor većine Oliverovih i Gibonnijevih spotova, a za spot “Teške boje” dobitnik je prestižne nagrade PORIN.
Spot je krenuo u realizaciju potkraj 2019. godine, pa je trebao biti gotov do 15.siječnja, pred sam nastup Teške industrije na Zagrebačkom festivalu - istaknuo je Ivica Propadalo.

Foto: Sanjin StrukićPIXSELL
Ivica Propadalo

Otkrio je i kako mu je Batinović često slao detalje spota, ali oni mu se nisu svidjeli jer su bili pesimistični. - Upozoravao sam ga da želim vedar spot, ali on se nije dao smesti. Finalnu verziju sam dobio prije dvadeset dana i bio sam zgrožen. Pitao sam ga: “Čemu potresi i bijeg ljudi, čemu takva kataklizma, jer je pjesma  pozitivna i govori o novom jutru i novom danu? Rekao mi je: “Je*ate brale, ja to vidim tako”. Bio sam šokiran i donio sam odluku da ne idem sa spotom vani - kazao je Propadalo.

- U nedjelju u jutro kad se dogodio potres sjetio sam se spota. Odvrtio sam ga ponovno i shvatio da je Žare predvidio sve ono sto nam se desilo!!! Potres, zemlja okrenuta naglavačke, automobili i ulice bez ljudi, igrališta bez djece, žena u bijegu koja se transformira u pticu Fenix…itd. Shvatio sam da je spot ipak za ovo vrijeme i da oslikava sve ono što nam se upravo dešava. Ako je sudeći po spotu, na kraju se pojavljuje Sunce, koje nam treba biti znak da vjerujemo u novi dan i bolje sutra. Pjesma je našeg gitariste Vedada Hadžiavdića i nosi snažnu poruku, punu simbolike: “SREĆA JE U MALIM STVARIMA” - zaključio je Propadalo.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.