Tinejdžerske zvijezde

Sjećate se malog Perice, Buce, Melite, Boška Buhe? Evo gdje su danas i što rade

Foto: Youtube screenshot
29.03.2020.
u 17:44
Zahvaljujući serijama i filmovima u kojima su glumili postali supopularni, ali nisu se svi zadržali u glumačkom svijetu.
Pogledaj originalni članak

Uskoro će se u šest nastavaka snimati serija “Dnevnik velikog Perice” u kojoj ćemo pratiti život Perice iz filma “Tko pjeva zlo ne misli”. U filmu Kreše Golika Pericu je glumio Tomislav Žganec, kojeg nećemo gledati kao Pericu u seriji koju priprema Vinko Brešan jer je nakon filma Tomislav krenuo drugim putem i nije se zadržao u glumačkim vodama. Povod je to da se prisjetimo gdje su danas i što rade nekadašnje tinejdžerske zvijezde popularnih serija i filmova koje i danas izazivaju veliko zanimanje kada se prikazuju na malim ekranima iako su snimane prije nekoliko desetljeća. U nastavku pročitajte tko se od tih mladih glumačkih zvijezda zadržao u glumi, a tko se odlučio za neku sasvim drugu karijeru.

Tko pjeva zlo ne misli - Tomislav Žganec

Kultni film “Tko pjeva zlo ne misli” obilježila je i uloga malog Perice kojeg je glumio Tomislav Žganec. Njegova genijalna izvedba oduševljava i danas, ali Tomislav se kasnije odlučio za sasvim drugu karijeru, danas je inženjer i radi kao profesor na FER-u te izbjegava javno eksponiranje.

Smogovci - Edin Breški

Edin nam je svima poznatiji kao Buco iz serije “Smogovci” koja se snimala od 1982. do 1997. godine. S prekidima je ulogu Buce igrao do svoje 19. godine i nije se zadržao u glumačkom svijetu te je po struci elektrotehničar. Uvijek se na spomen “Smogovaca” sjeti i kako mu je Ivica Zadro u jednoj sceni rekao da će ga nabiti na ražanj, a Edin se rasplakao i tražio da na set pozovu njegovog tatu jer je bio toliko mali i nije shvaćao da je to gluma.

Boško Buha - Ivan Kojundžić

U filmu i seriji “Boško Buha” lik Boška igrao je Ivan Kojundžić koji se sjeća da je tada svoje dnevnice trošio na slatkiše i na setu se družio s Draganom Bjelogrlićem. Kojundžić je već godinama zaposlen kao spiker na Hrvatskom radiju.

Lažeš, Melita - Gorana Stepanić

Interesa za glumu u odrasloj dobi nije imala ni Gorana Stepanić koju smo gledali u seriji “Lažeš Melita”. Ona je odabrala je znanstvenu i danas je profesorica na odjelu humanističkih znanosti Filozofskog fakulteta u Puli te se i ona poput Tomislava Žganeca povukla iz javnog života.

Slavko Štimac (Ljubo), Gordana Inkert (Draga) i Željko Malčić (Pero)

Prije četiri godine zadrugari Ljubo, Draga i Pero iz filma “Vlak u snijegu” su se našli u Velikom Grđevcu u Lovrakovom centru i iznova sjeli u svoj slavni vlak. Slavko Štimac Gordana Inkert i Željko Malčić utjelovili su slavne likove filma Mate Relje nastale po pisanom predlošku Mate Lovraka. Gordana i Željko nisu se zadržali u filmskom svijetu i jedino je Štimac iz ove družine postao profesionalni glumac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NE
Neutralac
06:14 30.03.2020.

Nisam vidio tog Stimca u Hrvatskoj. Gdje je on sad???

SP
Sparks18
03:05 30.03.2020.

Zasto niste napisali gdje sada kao glumac radi drug Stimac

SP
Sparks18
03:03 30.03.2020.

Zasto niste napisali gdje sada kao glumac

Još iz rubrike Showbiz