prijedlozi za binganje

Serija Dosje Ipcress moderna je priča o tajnom agentu, a snimana je u Zagrebu i dobro ocijenjena

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
02.02.2023.
u 09:29
Priča i danas djeluje prilično svježe bježeći od uobičajenih špijunskih stereotipa. Palmer je, naime, sitni švercer kojemu je u zamjenu za izlazak iz vojnog zatvora ponuđeno da se pridruži posebnoj jedinici kojoj je zadatak istražiti nestanak važnog britanskog znanstvenika.
Pogledaj originalni članak

Pamela, a Love Story, Netflix

Jedina prava svjetska starleta, Pamela Anderson, konačno je odlučila ekranizirati vlastitu priču o svojem životu. Netflix tako prikazuje "Pamela, a Love Story" u kojem najpoznatija plavuša nakon Marilyn Monroe obeća kako će pružiti intimni i ljudski portret same sebe. Trebala bi to biti cjelokupna priča o Pamelinom životu o kojem se do sada čitalo i gledalo puno. Znamo da je došla iz nigdjezemlja u Kanadi te se svojim neviđenim šarmom uočenim na utakmici kada se pojavila javno prvi put u jednoj reklami. Sve do danas, kada je već podebelo zagazila u šesto desetljeće života, Pamela Anderson tema je tabloida, ali i ozbiljnijih medija zbog svojeg angažmana oko zaštite životinja. No, i dalje se svi radije podsjećaju njezinih najburnijih dana, poput onih s rokerom Tommyjem Leejem kada je nastao najpoznatiji kućni pornić u svijetu. O tome smo odnosu gledali nedavno i seriju "Pam i Tommy" koja je bila zaista vrlo gledana, pa je možda i to bila motivacija da se Pamela konačno u cijelosti otvori pred kamerama, ali ne na onaj uobičajeni način. Ovdje o svemu govori sama Pamela Anderson, i to od samih svojih početaka u Ladysmithu, malom mjestu u Britanskoj Columbiii. Ali izgleda, barem prema najavama, kako ovaj dokumentarac otkriva i kako se Pamela nakon svega zapravo i nije promijenila.

- Oklijevala sam oko ovoga, ali sam razmislila i shvatila da za ovo imam snage. Nadam se da će moja priča nadahnuti ljude da se j...o dobro zabavljaju i ne brinu previše - kazala je legendarna starleta pa dodala i još malo.

- Kada ne tražite ljubav, ona vas nađe. A izgleda da je mene jako lako pronaći - izjavila je povodom svojeg dokumentarca.

Dosje Ipcress, Pickbox NOW

Seriju snimljenu po knjizi Lena Deightona iz 1962. ne preporučujemo samo zbog toga što je snimana u Zagrebu uz snažnu potporu hrvatske produkcije. Već i zato što se radi o dobroj seriji koja po ničemu ne zaostaje u odnosu istoimeni film iz 1965. godine u kojem je glavnu ulogu glumio sam Michael Caine. Ovako modernizirana priča o tajnom agentu Harryju Palmeru, koja je u doba kada se pojavila smatrana vrlo konkurentnom alternativom pričama o Jamesu Bondu, djeluje iznimno dobro pa je i povoljno ocijenjena. Priča i danas djeluje prilično svježe bježeći od uobičajenih špijunskih stereotipa. Palmer je, naime, sitni švercer kojemu je u zamjenu za izlazak iz vojnog zatvora ponuđeno da se pridruži posebnoj jedinici kojoj je zadatak istražiti nestanak važnog britanskog znanstvenika. Da bi se sve proširilo na dosje Ipcress, što znači Induction of Psycho-Neuroses by Conditioned Reflex under Stress, gdje se istraga podiže na međunarodne grane. Jer, izgleda da je baš Ipcress razlog što britanski znanstvenici napuštaju službu na vrhuncu svojih karijera nakon kratkotrajnih izbivanja.

Kum Harlema 3, Disney+

Iako uglavnom izbjegavamo najavljivati nove sezone čak i kada je serija pozitivno prihvaćena, ovdje ćemo napraviti izuzetak. "Kum Harlema" sada se, naime, može gledati i kod nas kroz streamera Disney+ pa onima koji se nekako već nisu domogli prve dvije sezone preporučujemo da krenu od početka. Forest Whitaker, jedan od najvećih tamnoputih glumaca ne samo današnjice, u ulozi je Bumpyja Johnsona. E sad, ako ste gledali sjajnog "Američkog gangstera" gdje Franka Lucasa, Bumpyjeva vozača koji će ga zamijeniti na čelu organiziranog kriminala u Harlemu, tumači Denzel Washington, onda ćete otprilike znati o kome se radi. Johnson je bio otprilike ono što su kumovi bili u mafiji, pa se serija tako i zove. Serija je samo labavo bazirana na njegovu životu, ali kroz nju defilira niz poznatih ljudi tog vremena u New Yorku, poput nekoliko poznatih mafijaša, crnačkog aktivista Malcolma X ili intrigantnog crnog političara i svećenika Adama Claytona Powella Jr. kojega tumači uvijek zanimljivi Giancarlo Esposito.

VIDEO Trudna Anđelka Prpić snimljena dok je izmjenjivala nježnosti s novim dečkom Markom Žugićem

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.