Rade Šerbedžija

Šerbedžija: Oscaru se ne nadam, radujem se Ćirinu uspjehu

Foto: arhivska fotografija
Šerbedžija: Oscaru se ne nadam, radujem se Ćirinu uspjehu
26.10.2009.
u 14:32
U Hollywoodu je puno postigao, surađivao s kremom filmske industrije, od Michaela Cainea do Toma Cruisea, ali, ipak ima neostvarenu želju. Na spomen najrespektabilnije filmske nagrade smije se i odmahuje rukom.
Pogledaj originalni članak

Osim što radi na novom nastavku serijala o Harryju Potteru, Rade Šerbedžija željno iščekuje izlazak filma o Vasi Ladačkom. Uživao je, priča, raditi s Đorđem Balaševićem. Sa sinom Danilom snimio je film o Ličanima, a prošli je vikend proveo u Sarajevu, gradu za koji ga, kaže, veže tisuću stvari.

Nastupio je u klubu "Coloseum" s "Livio Morosin bendom" te publiku, kao mnogo puta do sada, jednostavno oduševio. Pored glazbenih nastupa, snimanja albuma i glume, Rade Šerbedžija nađe vremena i za sport.

- Volim igrati tenis i pratim ga redovito. Najviše volim gledati Đokovića, a žao mi je što Ančića muče povrede. Nogomet manje pratim u posljednje vrijeme. Sretan sam zbog uspjeha Ćire Blaževića s reprezentacijom BiH. Hoćete li proći Portugal? Sigurno, Ćiro je sretan - kaže Šerbedžija za Dnevni avaz.

U Hollywoodu je puno postigao, surađivao s kremom filmske industrije, od Michaela Cainea do Toma Cruisea, ali ipak ima neostvarenu želju.

- Tri puta sam trebao raditi s redateljom Terrenceom Malickom, ali nisam. To želim i iskreno se nadam da ću dobiti priliku. Radi se o umjetniku kojeg veoma cijenim - kaže Šerbedžija.

Na spomen najrespektabilnije filmske nagrade smije se i odmahuje rukom.

- Kakav Oscar? Naravno da mu se ne nadam. To je čista politika. To su kalkulacije, kada i kome ga treba dati, a ne koliko je Oscar netko zaista zaslužio - tvrdi Rade Šerbedžija.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BB
bb11
17:59 26.10.2009.

stari folirant koji se uvjek okrece kako vjetar duva. malo je hrvat, pa srbin, po potrebi bosanac ili makedonac. govno od covjeka, koje sve radi iz osobnog interesa.