nakon 10 mjeseci

Sandra Perković javila se iz Istanbula: 'Pravila su ovdje jasna, dok igraš po njima nema problema'

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sandra Perković
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram
20.10.2020.
u 08:00
- Na svim turističkim destinacijama muzejima, turama i slično na raspolaganju su dezinficijensi i nove maske i sve je to ok. Nismo se nijedanput osjetili ugroženima. Sve je organizirano i većina poštuje pravila - kaže Sandra Perković.
Pogledaj originalni članak

Nakon dugih deset mjeseci koje je zbog pandemije provela u Zagrebu naša najtrofejnija atletičarka Sandra Perković konačno je ‘pobjegla’ iz Hrvatske. S dugogodišnjim partnerom Edisom Elkasevićem trenutačno uživa na romantičnom putovanju u Istanbulu. Iako su zbog natjecanja proputovali gotovo cijeli svijet, dogovor o odlasku u tursku prijestolnicu pao je vrlo lako jer ni Sandra, a ni Edis do sada nisu imali prilike uživati u čarima toga impozantnog grada.

– Želja nam je oduvijek bila otići u Tursku, ali ne u neki resort, nego da doživimo život Turske, tako da smo se zajedno odlučili za Istanbul jer oboje nikad nismo bili tamo. Jedino smo letjeli tamošnjeg aerodroma. I mogu reći da nismo požalili. Obadvoje smo se jako veselili putovanju jer naša normalna godina uključuje čak više od 20 različitih destinacija, a ove godine nismo nikamo izvan Lijepe naše putovali zbog otkazivanja putovanja i sličnog – govori nam Sandra i dodaje kako je biti turist u doba pandemije lijepo pod uvjetom da si odgovoran i oprezan.

Foto: Instagram

Za prvo putovanje u ovim neizvjesnim vremenima dobro se pripremila pa je prije samog polaska posjetila dr. Lejlu Kažinić Kreho i kod nje napravila imunodetoksikaciju kako bi ojačala svoj organizam, što je od iznimne važnosti ako dođe do zaraze. – Ne bojim se ničega jer je u zdravom tijelu zdrav duh. Čak mi je drago što smo se maknuli iz “kutije” i našeg gledanja na pandemiju. Istanbul je grad od 16 milijuna ljudi, sve funkcionira posve normalno. Nose se maske i vani i unutra, grad je pun policije koja opominje ljude koji spuštaju maske ispod nosa i, kako smo i vidjeli, nakon što ih opomenu dva-tri puta, ljudima je normalno je imati masku na licu cijelo vrijeme – ističe Sandra. Pravila su, kaže, jasna i dok igraš po njima, problema nema.

– Ljudi ne stvaraju nikakvu posebnu priču oko toga, nego žive u skladu sa zakonom i život ide dalje. Na svim turističkim destinacijama, u muzejima, na turama i slično stoje maske na raspolaganju, također pri ulasku u dućan, slastičarnice, kafiće, imate dezinficijense, nove maske i sve je to ok. Nismo se nijedanput osjetili ugroženima. Sve je organizirano i većina poštuje pravila – govori Sandra, koja masku skida tek u hotelu, a dok je vani, to čini na kratko za potrebe fotografiranja. – Ne želimo baš imati uspomene i slike na kojima nam je pola lica prekriveno – smije se sportašica. Unatoč tome što je ovo jedno od rijetkih putovanja na koje je otišla privatno kako bi napunila baterije, previše odmora nema jer svaki trenutak nastoje maksimalno iskoristiti za istraživanje povijesnih znamenitosti grada, ali i njegove gastronomske ponude, koja ih je oduševila.

Foto: Instagram

– Ustajemo u 7 ujutro, a na spavanje idemo oko ponoći. Kad sam na godišnjem, volim sve probati, vidjeti, prošetati se, uživati u atrakcijama, popiti dobru kavu, pojesti naravno baklavu i to ponekad i dva puta na dan. Hrana im je odlična ako pomno birate restorane, a naravno probali smo i kebabe, punjene krumpire i ostali street food. Istanbul je zaista golem, a najviše me osvojila njihova kultura. Obožavam povijest pa ne propuštam obići sve. Od džamija, palača, pazara, Bospora... – kaže oduševljeno Sandra, koja će još nekoliko dana uživati na zasluženom odmoru, a onda se vraća uobičajenom načinu života. – Nakon povratka u Zagreb počinjemo trenirati, čistiti tijelo i idemo dalje. Veselimo se boljem sutra i e spremamo se za, ako Bog da, Olimpijske igre. Sve u svemu, jako nam je trebalo ovo putovanje i drago nam je što smo na njega otišli – zaključuje Perković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

CR
crocro
08:28 20.10.2020.

Tako je, igraš po muslimanskim pravilima na njihovom teritoriju. A kada se oni razmile po Europi, Europa opet igra po njihovim pravilima, neće se oni prilagoditi domaćinima koji ih hrane. Svi se trebaju prilagoditi njima a oni svoja pravila imaju pravo provoditi na bilo kojoj točki svijeta. A mi kada idemo u njihov svijet i njihovu kulturu, moramo se zamatati u haljine itd, idt. Koliko će još tako biti, da se i mi tamo osjećamo i ponašamo kao kod svoje kuće?

MR
mrkvax
08:35 20.10.2020.

Nije se problem prilagoditi njihovim pravilima ali se postavlja pitanje zašto se oni ne prilagođavaju našima već i kod nas nameću svoja...

IB
istinaaa___boliii
08:52 20.10.2020.

Sa obrezanim balijom po njegovim pravilima, a kad pogledas u drugog muskarca slijedi zakon , dok voljem, voljem, kad ne voljem, koljem.