EUROVIZIJA 2023.

S HRT-a potvrdili: 'Doru će uz Ćurlića voditi Battifiaca i još jedan muškarac'

Foto: PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Marko Tolja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U Šibeniku održan 25. Festival dalmatinske šansone
Foto: Dario Njavro/HRT
Duško Ćurlić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Duško Ćurlić
24.01.2023.
u 11:35
Urednik projekta Tomislav Štengl kazao nam je kako će novost u Opatiji biti da će Dora prvi put imati tri voditelja, a ime trećeg objavit će za nekoliko dana
Pogledaj originalni članak

Hrvatska će izabrati svog predstavnika na Euroviziji u Opatiji 11. veljače, a pripreme za Doru su u punom jeku. Kako nam je potvrđeno s HRT-a, ovogodišnja Dora imat će tri voditelja, a uz "starosjedioca" Duška Ćurlića, novi je voditelj i Mario Lipovšek Battifiaca, voditelj Radio Istre, koji je ove sezone bio i član žirija showa "Zvijezde pjevaju", a prošlog je tjedna i nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji Radijska osoba godine. 

- Mogu vam potvrditi da će Duško Ćurlić i Battifiaca voditi Doru, a pridružit će im se još jedan muškarac. Za nekoliko dana objavit ćemo tko je on - rekao nam je Tomislav Štengl - urednik Dore. Kako neslužbeno doznajemo, treći "mušketir" bit će još jedan član žirija showa "Zvijezde pjevaju", Marko Tolja. 

Podsjetimo, na ovogodišnji natječaj je pristiglo 196 prijava, a 18 finalista Dore izabrao je žiri u sastavu: Željko Mesar, Zlatko Turkalj, Robert Urlić, Ema Gross, Igor Geržina, Željen Klašterka, Ivan Horvat, Tomislav Krizmanić, Dražen Miočić.

- Naša velika želja bila je da održimo dva polufinala, ali nažalost nije se to dogodilo. Žiri je svoje odglasao, znam da će biti raznih komentara. Pri odabiru pjesama nismo se vodili time da favoriziramo određeni glazbeni stil, bitno je da je pjesma dobra - rekao nam je Štengl nakon izbora. 

Lani je u Torinu pobijedila ukrajinska grupa Kalush Orchestra, no zbog rata u njihovoj zemlji natjecanje je prebačeno u engleski Liverpool i održat će se 9., 11. i 13. svibnja. Ovo će biti peti put da britanska televizija BBC preuzima domaćinstvo Eurosonga zbog toga što pobjednik ne može organizirati natjecanje. Hrvatska još od 2017. godine i Jacquesova nastupa u Kijevu čeka na ulazak u finale. 

- Znam da ima različitih mišljenja i mnogo prijedloga što bi trebalo napraviti, ali mislim da sve ovisi o pjesmi. Pjesma je ta koja, kada je izabrana, određuje poziciju na kladionicama koje se pak određuju po reakcijama gledatelja Eurosonga u cijeloj Europi i često je to najbolji pokazatelj uoči Eurosonga. Naravno, u samom nastupu ponekad ima iznenađenja, ali i nastupi su dobrim dijelom definirani samom pjesmom.  Kako se zbog rata u Ukrajini Eurosong preselio u Veliku Britaniju, tako su i porasli troškovi Eurosonga, što je dodatno povećalo i troškove zemalja sudionica.

Sigurno će zbog cjelokupne situacije porasti i troškovi puta i smještaja te ostalih davanja tako da vjerujem da je moguće da su to razlozi zbog kojih su neke zemlje odustale od nastupa. Ima li još koji razlog, ipak bi trebalo pitati šefove delegacija tih zemalja. HRT svake godine ulaže znatna sredstva za sudjelovanje i nastup na Eurosongu pa ćemo tako i 2023. dati sve što možemo da hrvatskom predstavniku omogućimo dobar nastup. A na Eurosongu nije sve u novcu - kazao nam je Štengl. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SP
Stari panj
18:24 24.01.2023.

Može li transvestit? To je sad moderno, pogledajte Eurosong.

ZA
zagi101
14:54 24.01.2023.

čurliću je pukao glas, a to mu je zaštitni znak, zato ga ne treba gurati tam gdje više nemre dati kaj je mogao

MK
MKinkognito60
13:30 24.01.2023.

Može li niže.