spotify preuzima sve na sebe

Propada im milijunski posao? Meghan i Harry nisu se iskazali sa svojom Archewell zakladom

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: Instagram
Kraljica Elizabetha i Meghan Markle
Foto: CBS video screenshot
Foto: Screenshot/youtube
Foto: Screenshot/youtube
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
26.01.2022.
u 23:30
Kako više nisu imali obiteljski novac, iskoristili su svoju popularnost u Americi i okrenuli se milijunskim poslovima na streaming servisima Netflix, Spotify, a Harry je počeo raditi i kao jedan od glavnih direktora startup tvrtke iz Silicijske doline. Međutim, čini se kako su se ipak malo preračunali u investicijama.
Pogledaj originalni članak

Prošlo je gotovo dvije godine otkako su princ Harry i Meghan Markle zatražili financijsku i stambenu neovisnost od britanske kraljevske obitelji. Kako više nisu imali obiteljski novac, iskoristili su svoju popularnost u Americi i okrenuli se milijunskim poslovima na streaming servisima Netflix, Spotify, a Harry je počeo raditi i kao jedan od glavnih direktora startup tvrtke iz Silicijske doline. Međutim, čini se kako su se ipak malo preračunali u investicijama.

Naime, otkako su krajem 2020. godine, tik pred Božić, objavili svoj prvi podcast na Spotifyju pod nazivom Archewell audio, od tada im je profil na tom streaming servisu potpuno prazan. Iako su prošle godine zaposlili još jednu producenticu Rebeccu Sananes, kako bi im pomogla u projektima, čini se kako nisu puno napravili od tada. Ona je čak najavila cijeli serijal koji je trebao biti objavljen prošle godine, no kako se i to izjalovilo, Spotify je uzeo stvar u svoje ruke i zaposlio cijeli novi tim producenata, što znači da Meghan i Harry više neće voditi glavnu riječ. 

Sada kroz svoj podcast Gimlet traže zaposlenike na šest mjeseci koji će raditi na projektu Archewell audio. 

Jedan oglas za ulogu višeg producenta glasi: "Trenutno okupljamo tim za show koji će izgraditi i pokrenuti novu originalnu emisiju s Archewellom. Idealni kandidat treba imati iskustvo rada s visokoprofiliranim talentima i zanimanje za sjecište društvenog aktivizma i popularne kulture".

Podsjetimo, javnost ih je ismijavala nakon što su objavili trailer za prvi podcast 2020. godine. Mnogi su se počeli zezati s činjenicom da su otišli iz Velike Britanije i kraljevske obitelji “u velikoj želji za privatnošću”, a sada se mjesec za mjesecom sami stavljaju u središte najveće pozornosti.

“Žudjeli su za jednostavnim i anonimnim životnim užicima poput pokretanja novog javno objavljenog podcasta i promotivne nacionalne turneje”, “Zar nisu otišli iz Velike Britanije kako bi pobjegli od javnosti?”, “I sada Meghan i Harry imaju ugovor sa Spotifyem. Naravno da imaju”, pisali su korisnici diljem svijeta.

Iako nije bila javna informacija koliko je  bio vrijedan ugovor kojeg su u svibnju 2020. godine potpisali sa Spotifyjem, mnogi su špekulirali da se kao i s Netflixom, radi o troznamenkastom milijunskom ugovoru.

Također, od tada su se pojavili na brojnim podcastima, dali bombastičan intervju Oprah, snimali videa za američku predsjedničku kampanju, napisali knjigu, i brojne druge stvari koje govore da im ipak godi središte pozornosti. 

VIDEO>>Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenik godine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PD
plavi-devet
00:39 27.01.2022.

Teski su to napori. Snimanja, producenti, milioni... Jao jao... Skoro mi ih dodje zao.