KOMENTARI PLJUŠTE

Princ Harry vratio se u Ameriku, a zbog nove titule na poslu postao je predmet ismijavanja

Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Funeral of Britain's Prince Philip in Windsor
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Screenshot/CBS News
Foto: Screenshot/CBS News
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Funeral of Britain's Prince Philip in Windsor
21.04.2021.
u 12:40
Harry je promaknut u izvršnog direktora za utjecaj, poziciju za koju se u engleskom jeziku (Chief Impact Officer) često koristi kratica "CHIMPO", koja u japanskom slengu znači penis. Naravno, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama.
Pogledaj originalni članak

Princ Harry (36) vratio se u Ameriku nakon što je nazočio sprovodu svog djeda Philipa, a pozornost javnosti izazvao je novom titulom na poslu. 

Nakon što se u ožujku ove godine zaposlio kao dužnosnik startup tvrtke za životni trening i mentalno zdravlje BetterUp Inc, Harry je promaknut u izvršnog direktora zaduženog za utjecaj, na poziciju za koju se u engleskom jeziku (Chief Impact Officer) često koristi kratica "CHIMPO", koja u japanskom slengu znači penis. Naravno, uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama. 

"Moji japanski prijatelji dobro se hihoću zbog toga, jer chimpo opisuje određeni dio muške anatomije na japanskom. Ups. Možda bi mogao odustati od te titule."

Drugi je rekao: "Na japanskom zvuk riječ 'Sussex' zvuči kao seksualna aktivnost."

"Sad mi je veliko zadovoljstvo što je vojvoda od Sussexa imenovan Chimpom (vulgarni izraz na japanskom koji znači penis)."

"Zamislite da Harry dođe u Japan i službenicima se predstavi kao 'chimpo'? Volio bih vidjeti njihova lica", napisao je na Twiteru jedan korisnik iz Japana. "Bez obzira na to koliko ste imate godina, riječ 'chimpo' uvijek zvuči smiješno", komentirao je drugi.

– Namjeravam pomoći stvoriti utjecaj na živote ljudi. Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za osobni razvoj, povećanu svijest i svestrani bolji život – kazao je Harry za Wall Street Journal. 

Izvršni direktor BetterUpa Alexi Robichaux rekao je, iako princ neće upravljati zaposlenicima, da se očekuje da bude dio svih sastanaka i posebnih događanja u tvrtki.

Još uvijek nije poznato koliku plaću Harry ima na svojem novom poslu i dobiva li je uopće, no nagađa se kako je postao vlasnik udjela kompanije čija se vrijednost procjenjuje na 1,25 milijardi funti. Princ uz to honorarno radi još jedan posao za Institut Aspen, a bavi se temom plasiranja lažnih vijesti i dezinformacija.

VIDEO: Kraljičin suprug Philip ispraćen na posljednji počinak

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Anezka
17:44 21.04.2021.

Ti ljudi žive u dosadnom svijetu izmišljenih poslova i titula....