u 75. godini života

Preminula zvijezda 'Igre prijestolja', vijest objavili shrvani kolege iz benda: 'Ovo nikada nismo htjeli napisati'

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
Wilko Johnson
Foto: Paul Hackett/REUTERS
FILE PHOTO: Musician Wilko Johnson poses for a photograph at his home in Westcliff - on- sea in Essex
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
Wilko Johnson
Foto: Simon Reed
Wilko Johnson i članovi benda potpisivali kopije novog albuma 'Blow Your Mind'
Foto: SI1
Dublin: Richard Hawley nastupio na Iveagh Gardens
23.11.2022.
u 17:26
Wilko Johnson rođen je kao John Peter Wilkinson 12. srpnja 1947. godine. Bio je poznat po svom osebujnom načinu sviranja gitare i imao je izuzetno važnu ulogu u stvaranju engleskog punk pokreta. U seriji "Igra prijestolja"  2011. godine igrao je lik  Ser Ilyna Paynea.
Pogledaj originalni članak

Wilko Johnson, engleski gitarist, pjevač, tekstopisac i glumac poznat po ulozi u seriji 'Igra prijestolja', preminuo je u 75. godini života. Tužnu vijest na društvenim mrežama objavili su shrvani članovi njegovog benda. 

"Ovo je objava koju nikada nismo željeli objaviti, i činimo to teška srca: Wilko Johnson je umro. Hvala vam što poštujete privatnost obitelji u ovom vrlo tužnom trenutku. Počivao u miru, Wilko Johnson", stoji u objavi na Twitteru ispod koje su se odmah počeli nizati izrazi sućuti.

Inače, Wilko je rođen kao John Peter Wilkinson 12. srpnja 1947. godine. Bio je poznat po svom osebujnom načinu sviranja gitare i imao je izuzetno važnu ulogu u stvaranju engleskog punk pokreta. 

Sedamdesetih godina svirao je s bendom Dr Feelgood, a bio je i član benda Ian Drury and the Blockheads, a potom je osnovao svoj Wilko Johnson Band. 

U seriji "Igra prijestolja"  2011. godine igrao je lik  Ser Ilyna Paynea prvo u gostujućoj ulozi, a zatim se pojavio i u drugoj sezoni serije.

Godinama se borio protiv zloćudnog raka gušterače. Liječnici su mu predviđali samo 10 mjeseci života, no on je bio jači od svoje dijagnoze. 

U travnju 2014. operiran je u bolnici u Cambridgeu. Tada su mu uklonili gušteraču, slezenu, dio želuca kao i tankog i debelog crijeva. U listopadu iste godine na dodjeli nagrada Q obožavateljima je otkrio da više nema karcinom. 

Nastupao je do posljednjeg dana, a nastupe je imao diljem Ujedinjenog Kraljevstva. 

Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
Wilko Johnson

VIDEO Jelena Rozga promovirala svoj novi album 'Minut srca mog'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.