predložila obitelj

Odužuju se velikanu: Oliver dobiva svoj muzej u Vela Luci

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
Oliver Dragojević
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
Oliver Dragojević
Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL
Oliver Dragojević
06.11.2018.
u 10:15
Inicijativu za Oliverov muzej pokrenuli su članovi njegove obitelji, a Općina Vela Luka prihvatila ju je bez razmišljanja.
Pogledaj originalni članak

Tri mjeseca nakon što nas je napustio Oliver Dragojević njegova rodna Vela Luka odlučila mu se odužiti na najljepši način. Velikan hrvatske glazbe dobit će muzej na Korčuli. Inicijativu za izgradnju muzeja pokrenula je Oliverova obitelj, a općina Vela Luka prihvatila ju je bez razmišljanja. 

- Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio - izjavio je zamjenik načelnice općine Dragiša Barčot za Dalmacija Danas. 

Iako je ideja o izgradnji još u početnoj fazi u Vela Luci ističu da je već odlučeno gdje će muzej biti. - Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu - kaže Barčot. Dodaje da je to najatraktivnija lokacija koju su razmatrali, a s prijedlogom se složila i obitelj Dragojević. 

Osim muzeja u planu je i pokretanje Oliverovih dana koji bi isključivo bili vezani uz obogaćivanje kulturne ponude. - Želimo našem Oliveru odati počast u svakom pogledu, a tijekom ljetnih događanja jedan tjedan posvetit ćemo isključivo Oliveru - najavljuje Barčot. 

Pogledajte i veličanstven oproštaj od Olivera Dragojevića. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
samoborka
16:33 06.11.2018.

Bravo!

Još iz rubrike Showbiz