ima mišljenje

O Josipi se oglasila i Vlatka Pokos, nije štedjela kritičare: 'Klerofašistički i desničarski napadi'

Foto: Pixsell kolaž
Foto: Instagram
Vlatka Pokos
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Insatgram
21.02.2020.
u 10:03
Bivša voditeljica osjetila je potrebu na Instagramu podijeliti svoje mišljenje i nije štedjela Josipine kritičare.
Pogledaj originalni članak

O kaznenoj prijavi koja je podignuta protiv dive Josipe Lisac odlučila se oglasiti i Vlatka Pokos koja razvoj situacije prati iz Kanade. Bivša voditeljica osjetila je potrebu na Instagramu podijeliti svoje mišljenje i nije štedjela Josipine kritičare. 

– Doista sam zgrožena mizoginim, desničarskim, klerofašističkim napadima na Josipu Lisac, istinsku glazbenu divu, zbog njene osebujne izvedbe hrvatske himne na inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Himnu je izvela na sebi svojstven, emotivan i dramatičan način, za mene predivan i osvježavajući nakon godina jeftinog populističkog, "domoljubnog" kiča u uredu dojučerašnje predsjednice – napisala je Pokos.

 

"Osjećam se iznimno privilegiranom što osobno poznajem Josipu Lisac i svaki susret s njom poseban je doživljaj. Iza ekstravagantnog izgleda skriva se jedna prekrasna, topla, mudra i draga osoba. Josipa i njena izvedba hrvatske himne predstavlja modernu, progresivnu Hrvatsku i istinsku umjetnost, oslobođenu okova primitivnog, dogmatskog viđenja domoljublja i hrvatskog društva. Hrvatsku koja vjeruje u različitost i napredak. Hrvatsku koja vjeruje u umjetničku slobodu, slobodu izražavanja i slobodu življenja. Ako dežurni ćudoredni policajci otvore svoje srce prema nečem drukčijem, u Josipinoj izvedbi čut će golemu ljubav i poštovanje prema našoj prelijepoj domovini", zaključuje bivša voditeljica.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

Avatar KeK_LoL_JK
KeK_LoL_JK
10:11 21.02.2020.

a što ćemo sa svim proabortističkim i lijevo-kurtizantskim napadima?

SH
Shalan
10:17 21.02.2020.

Sad će počet nosit majicu "Svi smo mi Josipa Lisac" pa će se ova naći uvrijeđena, jer Bože moj, samo je jedna "diva" takvog kalibra 😁 Ajde se gonite vi i vaša podrška! Nosale ste i majice "Svi smo mi Severina". Ono što vi zapravo želite je biti iznad svega i neupitnog ukusa. A kad čovjek vidi vaše veze, brakove, odabire, daleko ste vi od neupitnih veličina i izbora.

ZO
zokanabelom
10:35 21.02.2020.

Da klerofašistički napadi...kritika nesuvislog mukanja umjesto uzvišenog pjevanja svečane pjesme upravo s ciljem da se od nacionalnog simbola napravi simbol za sprdnju i izrugivanje nisu napadi.