sundance premijera

Nove žrtve zlostavljanja Michaela Jacksona

Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/PIXSELL
Michael Jackson
Foto: PA/Pixsell
23.01.2019.
u 07:00
Odbačene tužbe Zastupnik obitelji pjevača tvrdi kako je riječ o izmišljotinama koje je i sud odbacio
Pogledaj originalni članak

Dokumentarac naslova “Leaving Neverland” jedan je od najisčekivanijih filmova koji će biti prikazan na ovogodišnjem Sundace festivalu.

Naime, okosnica filma jest dio života pokojnog pjevača Michaela Jacksona u kojemu ga optužuju za zlostavljanje dvojice dječaka. U to vrijeme, jedan je imao sedam, adrugi deset godina, a pop ikona je održavala vezu s njima i njihovim obiteljima. Glavni protagnosti sada su u tridesetim godinma, a u priopćenju o filmu, navodi se i da su oba dječaka pravdu već tražila sudskim putem. Tako je filmski koreograf Wade Robson još 2013. godine podigao tužbu za zlostvljanje.

Isto je napravio i njegov prijatelj James Safechuck, no 2017. godine obje su tužbe odbačene. Ipak to ih nije spriječilo da javno progovore o traumama. Autori filma izjavili su kako ni na koji način ne sumnjaju u istinitost priča. S druge strane, predstavnik obitelji Jackson tvrdi kako je ovo samo još jedan pokušaj ljudi onih koji se žele, kako je kazao, dokopati bogatstva koje je ostalo nakon smrti Michaela Jacksona.

U prilog svojoj tvrdnji dodao je i da su obje milijunske tužbe odbačene te da ne vidi nikakve potrebe za iznošenjem priča koje Jacksona optužuju za pedofiliju i seksualno zlostavljanje dječaka. Film se sastoji od dva dijela i traje ukupno čak 233 minute, a ime je dobio prema imenu kalifornijskog ranča Michaela Jacksona.

Pogledajte koji su glumci i voditelji umrli na snimanju: 

     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.