Oblak u službi zakona

Nova HRT-ova serija izazvala oduševljenje gledatelja: 'Remek-djelo domaće produkcije, gleda se dalje obavezno'

Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
10.01.2023.
u 08:33
Serija "Oblak u službi zakona" spoj je obiteljske serije s laganim krimi zapletom. U njoj glume Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Željko Königsknecht, Igor Mešin, Zoran Čubrilo, Dora Fišter.
Pogledaj originalni članak

Sinoć je na HRT-u s emitiranjem krenula nova humoristična serija "Oblak u službi zakona", autora Snježane i Gorana Tribusona koja je na setu okupila brojna poznata glumačka imena. Serija će se prikazivati ponedjeljkom i utorkom u u 21:15  na HTV 1. Izazvala je golemu pozornost kod gledatelja. Već nakon prve epizode gledatelji su počeli iznositi svoje stavove o seriji na internetskom forumu, a neki od njih usporedili su je sa serijom "Odmori se, zaslužio si", iza koje stoji isti autorski tim. Neki su uočili sličnost u scenama, glumcima, ali i lokaciji snimanja, pišu 24 sata

"Je l' ovo 'Odmori se, zaslužio si?' Glumci isti, lokacija ista, birtija ista, scena ista?"; "Izgleda kao remake 'Odmori se, zaslužio si' samo s mlađim Markom i Ružom. Serija je solidna, bilo je par fora, ali baš mi fale Ivo i Vera koji bi rasturili ulogu para"; "Meni ovo izgleda kao kopija 'Odmori se, zaslužio si'. Isti glumci, čak i scenografija izgleda isto. Samo fale Ivo i Vera", komentirali su gledatelji. 

Foto: HRT

Neki su s oduševljenjem istaknuli da jedva čekaju novu epizodu. "Remek-djelo domaće produkcije, gleda se dalje obavezno"; "Nije loše ovo, pogledat ću dalje sigurno"; "Veselim se ovome"; "Valjda će biti ok", pisali su u komentarima. 

Inače, "Oblak u službi zakona" spoj je obiteljske serije s laganim krimi zapletom jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik. Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema.  Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može naći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna, pomalo samozatajna, posvetila se Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković). Dvojica njihovih sinova, adolescenti Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), izvor su mnogih problema.

U seriji glume Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Željko Königsknecht, Igor Mešin, Zoran Čubrilo, Dora Fišter.

Foto: HRT

danas ima 64 godine

Biste li ga prepoznali? Zbog serije koja ga je proslavila postao je seks simbol, no takva pažnja nije mu bila ugodna

Serija 'Gilmoreice' mnogima je još uvijek jedna od omiljenih, a u njoj je svih sedam sezona glumio i Scott Patterson. Njega su svi zapamtili kao Lukea Danesa za kojeg su brojni fanovi navijali da pred oltar odvede Lorelei Gilmore. Scott je američki glumac i glazbenik najpoznatiji upravo po toj seriji, a zanimljivo je da se bavio profesionalnim sportom, ali i da je završio komparativnu književnost.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

SP
Spezzi
09:20 10.01.2023.

blijeda i jeftina kopija Odmori se zaslužio si. Gregurevića se ne može kopirati...

MA
Makbe
09:08 10.01.2023.

Sačuvaj nas Bože domaćih serija.

NE
neberemed
09:54 10.01.2023.

dosadno do bola i infantilno za ne vjerovat