potvrdio HRT

Nema otkazivanja! Poznat točan datum kada će se održati Dora, a kreću i prijave

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Damir Kedžo pobjednik DORE 2020.
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Statua Dore
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Statua Dore
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Statua Dore
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Statua Dore
14.10.2020.
u 22:35
Sve će naravno opet ovisiti o epidemiološkim mjerama, no urednica projekta Uršula Tolj otkriva da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a već 26. listopada, te da će biti otvoren do 10. prosinca 2020.
Pogledaj originalni članak

Fanovi Eurosonga i Dore napokon mogu odahnuti! Dora će se održati iduće godine, točnije 13. veljače u Opatiji. Sve će naravno opet ovisiti o epidemiološkim mjerama, no urednica projekta Uršula Tolj otkriva da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a već 26. listopada, te da će biti otvoren do 10. prosinca 2020.

 - Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju - kazala je Tolj.

Eurosong bi se trebao održati 2021. u Rotterdamu, no tamo nećemo vidjeti prošlogodišnjeg pobjednika Dore Damira Kedžu. Pjevač je kazao kako još uvijek ne razmišlja o tome da se ponovno prijavi na Doru. Osim Hrvatske, na Eurosong 2021. pobjednike prošlogodišnjeg natjecanja neće poslati ni Bjelorusija.

Inače, Eurosong je prije nekoliko mjeseci predstavio četiri modela natjecanja i scenarija kako će se održati iduće godine. Prema prvom scenariju održat će se normalno, prema drugom bi zbog socijalne distance trebalo biti 1,5 metara razmaka među ljudima, treći uzima u obzir restrikcije putovanja i četvrti, najstroži, mogao bi biti Eurosong bez publike i aktivnosti diljem Rotterdama. Ako se koja zemlja zbog situacije s koronavirusom nađe na crvenoj listi, neće moći nastupati u Rotterdamu, već će se iz svoje zemlje uključiti u prijenos. Zanimljivo je da je od natjecanja je već odustala Crna Gora.

A natječaj za Sanremo čiji pobjednik bi trebao ići na Eurosong već je raspisala i Italija, a TV kuća RAI traži da talijanske diskografske kuće do 1. prosinca pošalju pismo namjere da njihov izvođač želi nastupati na festivalu. Pobjednika Dore i ovaj će put birati žiri i publika. Finaliste, njih 16, birat će posebni ocjenjivački sud predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga. O svemu se oglasio i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

- Dora je festival koji dodatno potvrđuje da HRT zna napraviti vrhunski spektakl i realizirati produkcijski iznimno zahtjevan projekt, da ima i ljude i tehniku doraslu svjetskim standardima, ali i da promovira domaću zabavnu glazbu i nastavlja podržavati hrvatske glazbenike i u ovim teškim, globalnim vremenima koronakrize -  kazao je Bačić. 

Veliki interes za Eurosong u cijelom svijetu, a ponajviše u Americi, ove je godine još veći zbog filma 'Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga' koji je nedavno izašao na streaming servisu Netflix. Glavnu ulogu u filmu igra glumac Will Ferrell, koji kao član fiktivnog dvojca Fire Saga s glumicom Rachel McAdams nastupa na natjecanju pod zastavom Islanda.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.