Kobne posljedice

Nekadašnja manekenka umire od raka zbog solarija

Foto: Thinkstock
Nekadašnja manekenka umire od raka zbog solarija
17.04.2014.
u 11:18
Nekad slavna britanska manekenka umire od raka. Debi Gibson (42) oboljela je prije nekoliko godina od rijetkog raka očiju, a sve zbog korištenja solarija...
Pogledaj originalni članak

Nekad slavna britanska manekenka umire od raka. Debi Gibson (42) oboljela je prije nekoliko godina od rijetkog raka očiju, a sve zbog uporabe solarija. Naime, Debi nikad nije koristila zaštitne naočale u solariju jer se bojala da će joj ostati tragovi na licu, piše Daily Mail. U solarij je krenula sa svega 14 godina, a danas je suočena s kobnim posljedicama. Zbog rijetkog raka očiju, liječnici su joj uklonili jedno oko, dok je na drugo slijepa.

Nažalost, rak se proširio po cijelom tijelu te su joj liječnici dali još nekoliko tjedana života. Debi sada apelira da se zabrane solariji. – Kad umrem, moja djevojčica će ostati bez mame. Ona ne razumije sve, samo zna da mamica ide u raj jer ima groznu bolest koja se zove rak i koja će je ubiti – rekla je Debi za medije.

>>Nakon solarija ste dvobojni? Evo savjeta da se to ne ponovi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Bojko
Bojko
12:06 17.04.2014.

Odavno se zna da solarij su izuzetno opasni, no kao i s cigaretama, nikom niš, prodaje se smrt za izgled, ovisnost, itd...

Još iz rubrike Showbiz