tužna vijest

Nakon duge borbe s upalom pluća preminuo glumac iz 'Prijatelja'

Foto: Screenshot/youtube
Foto: youtube
07.12.2019.
u 11:52
Vijest o smrti Rona Leibmana, koji je u kultnoj seriji igrao Rachelinog oca, doktora Leonarda Greena, potvrdio je njegov agent Robert Attermann iz agencije Abrams Artist.
Pogledaj originalni članak

Tužna vijest za sve ljubitelje kultnih 'Prijatelja'. Nakon duge borbe s upalom pluća u 83. godini života preminuo je glumac Ron Leibman kojeg se svi zasigurno sjećaju po ulozi u humorističnoj seriji u kojoj je igrao Rachelinog oca, doktora Leonarda Greena.

Vijest o smrti potvrdio je njegov agent Robert Attermann iz agencije Abrams Artist za CNN.

- Abrams Artist agencija iznimno je žalosna zbog Ronijevog odlaska. Bio je nevjerojatno talentiran glumac sa zavidnom karijerom na filmu, televiziji i u kazalištu. Naše su misli sada uz njegovu suprugu Jessicu i obitelj - poručio je Atterman.

Pogledajte i koji su poznati glumci umrli na snimanju.

Iako je Leibman prepoznatljivost stekao upravo zahvaljujući 'Prijateljima' zanimljivo je da je on tu ulogu prvotno odbio. - Kad su mi ponudili ulogu, nikad nisam ni pogledao show. Nisam veliki ljubitelj televizije. Sve mi je zvučalo bezveze pa sam odbio - otkrio je svojedobno glumac kojeg je na ulogu ipak nagovorila kćer koja je obožavala 'Prijatelje'.

- Rekao sam u redu, pristat ću, ali samo jednom. Jedna kratka uloga. I snimio sam jednu epizodu, ali su me ponovno zvali da se vratim. Pristao sam jer ih je moja kći sve htjela upoznati. Kod kuće sam bio pravi heroj zbog toga - kazao je Ron koji je 1979. osvojio nagradu Emmy za ulogu Martina "Kaza" Kazinskyja u seriji "Kaz" koja nije doživjela veliki uspjeh.

Leibman je rođen u New Yorku, a proslavio se i ulogama u filmova kao što su "Slaughterhouse-Five", "Where's Poppa?" i "Norma Rae" iz 1979. godine u kojem je glumio s glumicom Sally Field. 1993. godine osvojio Tony nagradu za najboljeg glumca i to za ulogu Roya Cohna u filmu "Angels in America: Millennium Approaches". Među njegovim posljednjim projektima je FX show "Archer" u kojem je posudio glas liku Ronu Cadillac.

Foto: youtube

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
13:07 07.12.2019.

Kad netko rikne, pa kad drugi kažu: "Naše su misli sada uz...", kenja mi se. Mo'š mislit koliko misle na njega. Cijele dvije minute. Ako i toliko.

Još iz rubrike Showbiz