Miss sporta

Cindy Šoštarić: Imam dečka, ali on je moja slatka tajna

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.07.2016., Ivanic-Grad - Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske 2016. Cindy Sostaric. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.07.2016., Ivanic-Grad - Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske 2016. Antonela Golobic. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.07.2016., Ivanic-Grad - Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske 2016. Mia Pojatina. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.07.2016., Ivanic-Grad - Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske 2016. Matea Stojan. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.07.2016., Ivanic-Grad - Finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske 2016. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
10.07.2016.
u 18:30
Cindy Šoštarić je trostruka doprvakinja Hrvatske u disciplinama 50, 100 i 200 metara prsno, san joj je otići na Olimpijske igre u Tokio 2020.
Pogledaj originalni članak

Cindy Šoštarić (21) nova je Miss sporta Hrvatske. Izabrana je u petak navečer u hotelu Sport u Ivanić-Gradu, a zanimljivo je da je samo tjedan dana ranije u Tomislavgradu proglašena za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Hrvatske. Naime, Cindy uz hrvatsko ima i talijansko državljanstvo. Roditelji joj i dalje žive u Italiji, a Cindy se prije godinu dana doselila u Zagreb gdje živi s bakom Jagicom.

– Baka mi svaki dan kuha i baš mi je lijepo s njom. Pazi me, mazi me, brine se da mi se što ne dogodi. Bez obzira na to što sam u Zagrebu već godinu dana, još se ne snalazim najbolje, još ne poznajem sve običaje – kaže Cindy.

Plivanjem se počela baviti jako kasno, tek u 15. godini.

– Plivanje se obično uči u petoj-šestoj godini. Rođena sam i živjela donedavno u gradiću Alessandriji. Oduvijek sam nekako voljela plivanje, premda grad niti je blizu mora niti je bazen bio blizu moje kuće. Nisam se bavila nikakvim sportom, a onda sam odlučila, bez znanja roditelja, upisati se u tamošnji plivački klub. Prošla sam tečaj plivanja i treneri su odmah uočili moj talenat – istaknula je Cindy.

A kada su roditelji saznali za vašu malu tajnu?

– U počeku im baš nije bilo drago, negodovali su, a danas mama obožava plivanje – ističe Cindy.

Koliko je bila dobra dokazuje osvojeno treće mjesto na juniorskom prvenstvo Italije u disciplini 100 metara prsno. Ta disciplina ostala joj je udarna i sada kada je članica zagrebačkog Medveščaka. Na zimkom prvenstvu Hrvatske osvojila je tri srebrne medalje, na 50, 100 i 200 metara prsno. Bolja od nje u sve tri discipline bila je Ana Radić, članica Dubrave i reprezentativka Hrvatske.

– Trudit ću se da na ljetnom prvenstvu potkraj srpnja u Zagrebu osvojim barem jednu zlatnu medalju – napominje nova hrvatska Miss sporta.

Studira talijanistiku na Filozofskom fakultetu pa će nastupiti i na Europskim sveučilišnim igrama koje uskoro počinju u Zagrebu i Rijeci.

– Malo će mi biti naporno jer se termini plivanja na prvenstvu Hrvatske i Sveučilišnim igrama poklapaju. Tako da ne znam kakve rezultate mogu očekivati u srazu s najboljim studenticama-plivačicama – rekla je Cindy.

Trener joj je Domagoj Zajec.

– To mi je prvi i za sada jedini trener. Dobar je i ne bih ga mijenjala – istaknula je Cindy.

Slobodno vrijeme?

– Eh, kad bi ga bilo. Uz odlaske na fakultet, treniram dvaput dnevno. Nisu to lagani treninzi. Treba mi puno odmora pa najradije volim spavati. U posljednje vrijeme volim raditi kolače. Kad ih naučim dobro raditi, pozvat ću prijatelje na degustaciju. Kada i nađem malo vremena, odem s prijateljima na kavu, uglavnom na Jarun.

A ima li Cindy dečka?

– Imam. Ali njegovo ime će za sada ostati moja slatka tajna – istaknula je.

Antonela Golobić proglašena je za prvu pratilju Miss sporta. Dolazi iz zagrebačke četvrti Botinec i trenira brzo hodanje.

– Kada treba, ja i trčim u nekim utrkama za klub Agram – rekla je simpatična crnka koja nije mogla doći k sebi kada ju je Frano Ridjan, voditelj programa, prozvao za prvu pratilju.

– Sad će zvučati stereotipno, ali zaista se nisam nadala bilo kakvoj lenti. Djevojke su ove godine jako lijepe. Uostalom, svi kažu da je ova godina bila najjača po ljepoticama – rekla je Antonela.

Za drugu pratilju Miss sporta Hrvatske izabrana je odbojkašica Mia Pojatina. Rođena je u Novoj Gradiški, odakle je došao cijeli autobus navijača.

– Baš je lijepo imati tako veliku podršku, osjećala sam se kao na utakmici kada me navijači bodre za svaki dobar potez – kaže Mia.

Za Miss fotogeničnosti izabrana je Matea Stojan. Bavi se bikini fitnessom i članica je kluba Veli Jože iz Poreča.

– Zanimljivo je da sam u srednju školu išla baš ovdje u Ivanić-Gradu. Ne mogu se sjetiti detalja, davno je to bilo, ali nisam se uspjela upisati u Zagrebu pa smo prijateljica i ja upisale srednju školu u Ivanić-Gradu. Baš smo nekako bile glavne u razredu. Svi su govorili – to su cure iz Zagreba, a idu kod nas u školu. Čak mi nije bio problem svakodnevno putovati. Lijepo bih sjela u vlak i u tih sat vremena naučila gradivo – rekla je Matea Stojan koja će uskoro uploviti u bračne vode.

–- Budući suprug mi je iz Poreča pa sam se ondje i preselila – istaknula je Matea.

Nakon izbora, sve djevojke i svi gosti bili su oduševljeni petominutnim vatrometom koji je za izbor pripremila tvrtka Jorge pirotehnika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SC
schwertransport
19:39 10.07.2016.

pa normalno da je prvakinja u prsnom plivanju kad ju nema sto kociti