Mia Negovetić

Novi izazovi talentirane pjevačice: Obitelj i ja razmišljamo i o selidbi u Ameriku

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Mia Negovetić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Mia Negovetić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Mia Negovetić
04.03.2018.
u 13:30
Nakon što je prošle godine napunila Lisinski, 17. ožujka vraća se u veliku dvoranu s premijerom mjuzikla Magic Musical
Pogledaj originalni članak

Čini se da je za nju doista samo nebo granica. Nakon što je prije tri godine pobijedila na RTL-ovu talent showu “Zvjezdice” 15-godišnja Riječanka Mia Negovetić niže uspjeh za uspjehom. Nakon što je prošle godine napunila Lisinski, 17. ožujka vraća se u veliku dvoranu s premijerom mjuzikla Magic Musical. Nedavno je predstavila i prvi inozemni singl “Trouble” na kojem je surađivala s gitaristom sastava One Direction.

Kako bi opisala projekt Magic Musical?

To je dvojezični mjuzikl, radnja se odvija paralelno na hrvatskom i engleskom jeziku tako da ga svi razumiju. Redatelj je David Petrović koji ujedno glumi čarobnjaka, a glazbu u Disneyevu stilu napisao je Olja Dešić.

Kakva je tvoja uloga?

Glumim Malog Diva koji pomaže Čarobnjaku pronaći Sestricu (Anamariju Brižan) koju je davno smanjio čarolijom i nikako je ne može vratiti u normalnu veličinu. Zarobljena je u kovčegu u kojem živi s mravima Mravkom, kojeg glumi Lorena Vulić, i Travkom, kojeg glumi Nataša Tepša.

Ovo nije tvoj prvi glumački projekt. U filmu “General”, koji će tek doći u kina, glumiš Anicu, mlađu sestru umirovljenoga generala Ante Gotovine. Kako bi opisala to iskustvo?

Jedno novo, zahtjevno, ali i predivno iskustvo iz kojeg sam puno naučila i družila se s odličnim ljudima i profesionalcima u tom području.

Je li ti netko savjetima pomagao oko te uloge, ali i one za mjuzikl?

Uvijek su tu za savjet oni koji su takve stvari već prošli. Najprije odradim probe s roditeljima, a na setu “Generala” mi je gospodin Vrdoljak objašnjavao kako prenijeti koji dio. U mjuziklu su mi na raspolaganju bili svi, od producenata do glumaca.

Fasciniraju li te podjednako gluma i pjevanje? Čemu bi se u budućnosti voljela više posvetiti?

Volim i jedno i drugo. Gluma mi se možda čini zahtjevnijom, pogotovo u mjuziklu gdje moraš spojiti pjevanje, glumu i ples. I sve izvesti dobro. Za sada se svakako više vidim u pjevanju.

Zahvaljujući pjevanju postala si popularna u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Amerikanci su se oduševili tvojim nastupom u showu Ellen Degeneres. Je li ti to otvorilo neka vrata vani?

Bilo je to svakako nešto što ću zauvijek pamtiti. Nisam ni bila do kraja svjesna gdje sam zapravo. Nakon prikazivanja showa, s tatom i mamom kontaktirale su razne američke glazbene i filmske kuće pa smo već za vrijeme sljedećeg boravka u Americi imali dogovorene sastanke na kojima sam uživo pjevala i glumila. Pričali smo i o preseljenju u Ameriku, ali za sada još nismo donijeli takvu odluku.

Nedavno si u studiju u Los Angelesu snimila singl s Danom Richardsom, gitaristom sastava One Direction. O kakvoj je pjesmi riječ?

Pjesma govori o stvarima koje nas u životu jako zabavljaju i ne možemo im odoljeti. Znaju biti i naporne, ali im se ipak stalno vraćamo.

Kada ćemo čuti singl, pripremaš li možda i videospot?

Single je za sada u digitalnom obliku i može ga se čuti preko YouTubea, iTunesa i ostalih online kanala. Postoji i animirani video koji prati pjesmu.

Je li Dan pjesmu radio baš za tebe? Kako je zapravo došlo do vaše suradnje?

Da, dogovorili smo o čemu bih pjevala. Prvi tekst i melodija bili su gotovi dosta brzo. Nakon toga smo sve još doradili i pjesma je sad vani.

Možemo li očekivati još koji singl ili album u budućnosti? Planiraš li nastaviti raditi vani na svojoj glazbi?

Nadam se da će biti još singlova, pa i albuma. Na glazbenom usavršavanju radim u suradnji sa Studijem Maraton iz Rijeke i jako sam zadovoljna kako sve funkcionira.

Prošle godine postala si srednjoškolka, upisala si se u riječku gimnaziju. Kako si uskladila školske i poslovne obveze? Izlaze li ti profesori ususret?

Kao i dosad, profesori mi izlaze ususret jer ponekad zbog priprema ili nastupa moram izostati iz škole pa onda nadoknadim gradivo. Sve se da uskladiti, bitna je organizacija.

Kako si se snašla u novom razredu? Doživljavaju li te ostali učenici kao zvijezdu ili te tretiraju jednako kao i ostale?

U školi ne razgovaramo puno o mojem pjevanju tako da mogu reći da mi školski dani prolaze normalno i da svatko svakoga tretira ovisno o tome kakav je ustvari, a ne koliko je poznat.

Znaš li možda već koji bi fakultet jednog dana željela upisati, imaš li viziju toga čime bi se željela baviti?

Voljela bih se svakako baviti glazbom pa i fakultet vidim u tom smjeru.

Osim što pjevaš i glumiš, treniraš i gimnastiku, a kako si jednom rekla, planiraš još unaprijediti sviranje klavira i gitare. Koliko ti ostaje slobodnog vremena i kako ga najradije provodiš?

Gimnastikom se više ne bavim, instrumente usavršavam, a klavir obožavam. Ostaje mi slobodnog vremena za kino ili šetnju s prijateljicama, odlazak na izlet s roditeljima i sestrom… Doma ponekad gledam neki dobar triler.

Koliko je odricanja potrebno da bi uspjela ostvariti svoje snove? Čega si se ti sve morala odreći da bi bila tu gdje jesi?

Ne bih rekla da sam se ičega previše odrekla. Jedino sam slobodno vrijeme drukčije organizirala pa umjesto da ponekad dulje budem vani, idem na probu ili vježbam za neki nastup. Ali sve to funkcionira, jer probe volim i nije mi teško ići na njih, a ostane mi i slobodnog vremena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DO
dom7
14:39 04.03.2018.

Djevojcica ima andeoski stas i glas...Mia sacuvaj tu svoju duhovnu i fizicku ljepotu i sve ce biti ok.Sretno!

IC
ico3
14:17 04.03.2018.

Što je narod ljubomoran na nečije uspjeh. Mala pjeva dobro i može uspjeti u Americi, zašto ne. Ja joj čestitam na uspjehu.

SP
sputnik57
08:19 05.03.2018.

Mala ima dobar glas i puno je toga postigla u kratko vrijeme. Neka ode u Ameriku i proba. Samo da se nebi izgubila među mnogobrojnim talentima iz Amerike i ostatka svijeta. Hrvatska je mala i velik je talent ovdje, ali nažalost tamo ih je puno u velikoj zemlji gdje bi mogla ostati neprimjetna na margini industrije. Još je dijete, a roditelji neka dobro odvažu dobrobiti odlaska.

Još iz rubrike Showbiz