PREKIPJELO IM

Kim Kardashian predvodi slavne osobe koje su se zbog govora mržnje odlučile na drastične korake

Foto: Jennifer Graylock/Press Association/PIXSELL
Fashion Group International Night of Stars 2019 - New York
Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Profimedia
Kim Kardashian
Foto: profimedia
18.09.2020.
u 23:00
- Netočne informacije koje se dijele na društvenim mrežama ozbiljno utječu na predstojeće izbore i podrivaju našu demokraciju te imaju ozbiljan utjecaj na društvo, stoji u priopćenju Kim Kardashian
Pogledaj originalni članak

Kim Kardashian West i brojne druge američke slavne ličnosti najavile su da će 'zamrznuti' svoje aktivnosti na društvenim mrežama, nastojeći na taj način upozoriti na negativne posljedice "širenja mržnje i dezinformacija".  

- Netočne informacije koje se dijele na društvenim mrežama ozbiljno utječu na predstojeće izbore i podrivaju našu demokraciju te imaju ozbiljan utjecaj na društvo, stoji u priopćenju Kim Kardashian, koja se priključila pokretu u sklopu kampanje #StopHateforProfit, a pokrenuli su je borci za ljudska prava u Americi.

- Ne mogu stajati po strani i šutjeti dok razne platforme dopuštaju da se i dalje na njima šire govor mržnje i dezinformacije", napisala je zvijezda reality showa.

Sa 188 milijuna sljedbenika na Instagramu, Kardashian ima jedan od 10 najpraćenijih računa na svijetu te ga je u srijedu odlučila 'zamrznuti' na 24 sata.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jelena Perić
Foto: Instagram
Jelena Perić i Igor Bubnjić
Foto: Instagram
Jelena Perić
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Uz nju su se za bojkot aktivnosti na društvenim mrežama odlučili Leonardo DiCaprio, Sacha Baron Cohen, Kerry Washington, Jennifer Lawrence i Katy Perry. 

Glumac Ashton Kutcher, koji na društvenim mrežama ima više milijuna pratitelja i pridružio se bojkotu, poručio je: "Ove platforme nisu stvorene da bi širile mržnju i nasilje".

Organizatori kampanje #StopHateforProfit, koja je pokrenuta u lipnju, optužuju Facebook i Instagram da ne čine dovoljno da bi spriječili govor mržnje i širenje lažnih informacija. Grupa je posebno usredotočena na Facebook, u čijem su vlasništvu Instagram i Whatsapp, a prošle je godine tvrtka ostvarila profit od gotovo 70 milijarda dolara.

- Sve su nam bliže izbori, koji bi mogli biti jedni od najvažnijih u američkoj povijesti", stoji u priopćenju grupe te se dodaje da su "kozmetičke izmjene što ih je napravio Facebook opasno udaljene od onoga što je potrebno učiniti da bi se zaštitila demokracija".

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TO
ToVuS
06:57 19.09.2020.

Nadam se da će Trump izdržat sve napade i pobijedit ove nevjernike.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
01:15 19.09.2020.

Borite se vi protiv cenzure, a ne ZA cenzuru! Vi ste utjelovljenje neofasizma, globalisticke diktature i gusenja slobode misli i govora. Kad ste tako veliki frajeri i frajerke, i borci za istinu i pravdu... zasto trajno ne ugasite svoje racune u znak protesta?! Naravno da necete, jer vam vasi racuni donose bogatstvo. Facebook i Instagram nisu dovoljno cenzurirani!? Treba vam jos vise ovaca ispranog mozga koje ce pratiti vase intelektualno osiromasene i u konacnici besmislene zivote?

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
09:39 19.09.2020.

Samo da veljaca i danijela dvornik ne copy/paste-aju kardashianku i zatvore svoje racune na 24 h, jer onda neću izdrzati