UZOR DRUGIMA

Jedva se izvukla iz depresije: Postala je prva djevojka u kolicima koja se natjecala na izborima ljepote

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
15.11.2019.
u 19:30
Sa samo deset godina saznala je da više nikada neće moći hodati te da nema mogućnost kontroliranja mjehura. Madeline je od tada osvojila dvije krune i jednu titulu najsimpatičnije misice
Pogledaj originalni članak

Madeline Delp imala je samo sedam ili osam godina kada je izašao popularni film 'Cura na zadatku' i već tada, čim je ugledala Sandru Bullock, znala je da natjecanja ljepote nisu za nju. To je bilo čak prije kobne nesreće koja ju je ostavila u kolicima. 

Sa samo deset godina saznala je da više nikada neće moći hodati te da nema mogućnost kontroliranja mjehura. Njezino samopouzdanje je splasnulo, a vjerovanje da nije dovoljno lijepa da se popne na pozornicu poput Sandre Bullock je dodatno uništilo. 

"Godinama sam patila od depresije i tjeskobe i iako sam se uvijek trudila da to ne pokažem, zaista sam bila loše", priznala je Madeline za Glamour

No, nakon nekog vremena je odlučila da ne želi biti takva osoba i potrudila se pronaći nešto što je jače od svih razloga zbog kojih je potonula u depresiju. 

Saznala je da u Sjevernoj Karolini postoji natjecanje ljepote djevojaka u invalidskim kolicima pa se prijavila. I pobijedila. Kako je ispričala, to joj je pomoglo da postane svjesna svojih kvaliteta. Uz novo samopouzdanje i hrabrost, prijavila se i na Ms. Wheelchair SAD-a s platformom Live Boundless. I ponovno pobijedila.

Postala je prva paraplegična djevojka koja je krenula na penjanje, skok s padobranom, a sve te stvari je učinila samo kako bi ljudima s invaliditetom pokazala da ih ne moraju zaustavljati ograničenja koje svijet postavlja za njih. 

Na jednom događanju, djevojka u kolicima pitala ju je što misli može li se netko poput njih smatrati dovoljno lijepim da se natječe na Miss SAD-a. Madeline nije znala što joj odgovoriti pa je odlučila - prijavit će se na Miss Sjeverne Karoline. Prijavila se i time postala prva djevojka u kolicima koja se ikada prijavila na takvo natjecanje. 

Na tom natjecanju nije pobijedila, ali je osvojila titulu najsimpatičnije misice i dospjela među prvih 15. 

"Ipak sam željela dokazati toj curici - i sebi - da ljudi poput nas mogu biti Miss SAD-a", ispričala je. Najteža stvar u pripremama za natjecanje bila joj je ona mentalna - trebala je 100 posto vjerovati da je vrijedna i da zaslužuje to. 

Ovaj vikend ponovno je sudjelovala na Miss Sjeverne Karoline, no ni ovaj put nije uspjela. Da je, upisala bi se u povijest kao prva djevojka u kolicima koja se natjecala za Miss SAD-a. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OL
oliver81
23:40 15.11.2019.

osvojila je dvije nove gume za kolica