stjepko galović kandžija

Izdajem album koji se neće moći kupiti nigdje

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
kandzija
24.04.2015.
u 16:15
Prvi singl s novog albuma s Golim ženama u utorak je pušten u radijske etere, a premijera spota, kako kaže reper, za nježnu svadbenu baladu naziva "Crkva", bit će sutra u 20 sati na njegovu YouTube kanalu
Pogledaj originalni članak

Vjerni ulici i četirima elementima, Kandžija i Gole žene ovog su utorka u radijske etere pustili prvi singl s novog albuma koji izlazi na jesen. "Crkva", kaže Kandžija, nježna je svadbena balada, a spot koji je ekipa snimala dijelom u Osijeku, a dijelom u Miamiju, može se pogledati sutra u 20 sati, na Kandžijinu YouTube kanalu.

Tabletić na naslovnici

– Na videu smo radili cijeli jedan vikend, a inspiraciju za stajling moj alter ego Miroslav povukao je od Magazina u devedesetima. Spot je režirao Tin Majnarić, poznatiji kao Pleternički Sokol, Gole žene i ja obučeni smo u bijelo, a da se ima, pokazujemo i na jahti, neki bi rekli čamcu, ali nije, brate – objasnio je Kandžija, koji sa svojim bendom 29. travnja priprema, kaže, žestoki koncertni spektakl u Vintage Industrial Baru. Osim poznatih stvari, kao što su "Bicikl", "Jelena", "Desno", "Trenerka i kožnjak", u Vintageu moći će se čuti i one s nadolazećeg albuma, koji se, objašnjava Kandžija, neće moći kupiti – nigdje.

– Folder, posljednji album, prvi je s Golim ženama, ali to su, zapravo, moje stare pjesme izvedene live. Za jesen spremamo sve novo i baš kao Folder, album će se moći besplatno skinuti s naše internetske stranice. Naravno, tiskat ćemo i CD-ove, vjerojatno u nekih stotinjak primjeraka, koji će se prodavati u paketu s našim majicama, ali moći će se kupiti isključivo kod nas. Eto, neki rade albume koji izlaze svugdje, ja ću ovaj koji neće izaći nigdje – kazao je Kandžija te dodao kako ime albuma još nema, kao ni konačan izgled, ali njegova će naslovnica sigurno sadržavati tabletiće. Na materijalima momci marljivo rade svakog vikenda, a radili bi i češće, govori frontmen Golih žena, da ne žive na različitim lokacijama.

– Gitarist i ja smo u Zagrebu, pa mi nešto i preko tjedna napravimo, a za vikend odemo do Osijeka na probe i tamo sve dovršimo s ostatkom benda – rekao je Kandžija koji za svoje Gole žene kažu da, iako su žene, one su mu braća. S dijelom benda svira već i dulje od deset godina, govori, a Darkan Kingić, Funky G, Meso, Midi Cobain, Pipos, Egoless i Toxara, članovi Žena, vrsni su glazbenici. Glazbu, kaže Kandžija, stvaraju zajedno, dok tekstove piše on. Inspiraciju, govori, crpi iz svakodnevnih situacija te bunara, a najbrže mu dosade pjesme koje postanu najpopularnije.

Ukrao bilješke na Piramidi

– Meni je vjerojatno najdraža "Mali Mržnja" – priznaje Kandžija, koji smatra kako s godinama ipak nije puno odrastao, ali mnoge stvari shvaća ozbiljnije nego prije gotovo 15 godina, kad se počeo profesionalnije baviti glazbom. Trendove u glazbi baš i ne prati, kaže, i sluša apsolutno sve žanrove.

– Mozart, Beatlesi, Sinan Sakić, sve volim. Posebno draga zadnje vrijeme mi je trap muzika. Mislim da na nju baš Mozart djeluje preko nekih kanala, inspirira glazbenike da pišu takve komplicirane note – ispričao je Kandžija koji, priznaje, najviše uživa u tonovima techno, narodne i domoljubne glazbe, a u tim vodama našla se i njegova mačka Šojka koja je tek nedavno, kaže njen vlasnik, upoznala pravi rave. Većinu vremena ipak, govori reper, provodi s njim u kući, i to kad on nije na probama ili ne radi u fušu.

– Sve radim, samo ne kosim travu. Ali i to samo zato što me nitko ne zove – kaže Kandžija, inače prvostupnik kulturologije, koji odnedavno piše i kolumnu za portal Vice. Kako govori, život je ozbiljan bez obzira na to čime se čovjek bavi, ali nekad se jednostavno treba opustiti i – pojesti poneku gljivu.

– Prije svega, ja sam gurman. Čuo sam da su, nakon mog nastupa na HRT-ovoj Piramidi, govorili da sigurno jedem gljive, pa samo da kažem da je to istina – rekao je reper dodajući kako u showu nije želio "bacati političke floskule", već samo reći stvari baš kakve one i jesu. Zapravo je, govori, prije početka emisije ukrao bilješke HDSSB-ovca Dinka Burića, jednog od protukandidata, ali nisu mu puno pomogle jer su na Burićevim papirima samo bili nacrtani cvjetići. Oprostio mu je, međutim, jer su obojica Slavonci. A budući da, nakon koncerta u Vintageu, Kandžija i Gole žene ulaze u studio, naravno "uz razna gletanja, krečenja te baratanja fleksericom, sve fiskalizirano", reper sve ljubitelje dobrog života poziva u Donji Miholjac na "Backyard – Art Festival", koji će se održati u srpnju, a čiju je organizaciju potaknula istoimena pjesma o Miholjcu Kandžije i Toxare.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SA
sanjinRi
19:49 24.04.2015.

Zakon je Stjepko! :)

LM
lucija.medvedovic
10:10 17.07.2015.

Orginalan je.

RI
rikavac
17:46 24.04.2015.

Da znas samo kolko si ti bitan i taj tvoj CD sto se nece moc nigdje kupit. Hvala Vecernji na ovom clanku dobio sam informaciju da ne lutam po Hrvatskoj trazeci njegov CD.