zbog korone

Ivana Kovač o financijskim gubitcima: 'Stegnula sam džep i to pošteno'

Foto: Promo
Ivana Kovač
Foto: Promo
Ivana Kovač
Foto: Promo
Ivana Kovač
Foto: Promo
Ivana Kovač
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
01.06.2020.
u 07:00
Pjevačica je ovih dana nakon dugih sedam godina konačno dočekala izlazak novog albuma, a tim povodom otkrila nam je kako je preživjela karantenu, kakvo je zdravstveno stanje njezina oca Miše Kovača, a prisjetila se i svojih kolega iz grupe Magazin u kojoj je započela karijeru.
Pogledaj originalni članak

Nakon dugih sedam godina svjetlo dana konačno je ugledao novi album Ivane Kovač "Srećo i tugo". Izlazak albuma u izdanju Scardone bio je planiran za studeni prošle godine, no planovi su se malo pomaknuli, a onda je uslijedila i pandemija. – Jednostavno se poklopio izlazak s ovom situacijom. Bio je planiran za kraj prošle godine, ali znate kako to ide s planovima – govori nam Ivana koja je oduševljena prvim reakcijama publike. – Jako mi je drago što su reakcije zaista odlične jer se zbog njih sve i stvara. Sa svim pjesmama posebno sam povezana, iznimno mi je važno da se pjesma i ja povežemo. Ako toga nema, ne snimam je – iskrena je Kovač koja je s nestrpljenjem očekivala popuštanje epidemioloških mjera kako bi mogla nastaviti s koncertima.

Foto: Promo
Ivana Kovač
Foto: Promo
Ivana Kovač

– Hvala Bogu više! Kako je krenulo, mislila sam da se nećemo nikada vratiti na pozornicu. Prvi nastup mi je 6. lipnja na jednom privatnom eventu, ali svejedno. Idemo pivat! – ushićeno govori glazbenica koja je protekle mjesece pandemije provela u neizvjesnosti zbog svog oca, legendarnog Miše Kovača, koji je zbog brojnih zdravstvenih problema bio u rizičnoj skupini. Prošle je godine uoči svog velikog koncerta u Areni Zagreb dva puta bio hospitaliziran zbog plućne infekcije i respiratornih problema, jednom u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu, dok se drugi put liječio u Klinici u Rockefellerovoj.

– Trenutačno je dobro. Naravno da sam bila u strahu, kao i svatko tko ima člana obitelji koji spada u rizičnu skupinu – istaknula je pjevačica koja oca, unatoč njegovoj impresivnoj karijeri, nikada ne pita za savjete. – On posluša kad je sve već gotovo. Sama sam sebi najveći kritičar i sama sebi dajem savjete. Mislim da je to najispravniji put i način jer tako učiš na svojoj koži i sam snosiš posljedice svojih odluka – smatra Ivana. A zbog pandemije koronavirusa još uvijek snosi i posljedice financijskih gubitaka, baš kao i njezini brojni kolege glazbenici.

– Stegnula sam džep i to pošteno. Iako se sada počinje raditi i mogu lakše disati, vidim koliko sam trošila na nepotrebne gluposti i kako se može bez njih. Kako kažu: sve je u životu škola – tvrdi Ivana kojoj je upravo posao najviše nedostajao u izolaciji. – Ma sve, pjesme, snimanja, nastupi. Tek sam sada shvatila koliko to volim, kada mi je netko to oduzeo. Ustvari sam radila sve kao i do sada. Posao mi je najviše orijentiran na vikende, tjedan nekako moram ispuniti, a u mojem slučaju ispunjava ga moja kći Elena. Ona je sa mnom 90 posto mog vremena – govori ponosna majka uskoro trogodišnje djevojčice koju je dobila s dugogodišnjim partnerom, inženjerom radiologije Elvirom Hasanhodžićem.

Foto: Tomilsav Miletić/Pixsell, Hrvoje Jelavić/Pixsell
Ivana Kovač

Na pitanje kakva je Elena djevojčica, Ivana odgovara "najdraža i najbolja", a otkrila nam je i pokazuje li već njezina mezimica pjevačke ambicije. – Ako je suditi po „Taši, taši, tanana" i „Ide maca oko tebe" onda ih itekako pokazuje – govori kroz smijeh Ivana. Ipak, bude li se njezin pjevački talent s godinama sve više razvijao, Ivana neće biti najsretnija. – Ne bih htjela da se bavi glazbom. To je užasno stresan posao i nikada ne možeš biti siguran na čemu si. "Danas jesi, sutra nisi", kažu i to je živa istina, a ja njoj želim samo najbolje. Da ima svoj mir, završenu školu i fakultet i da bude svoj čovjek. To su moje želje. Da vidim njezine afinitete, morat ću pričekati – ističe kći Miše Kovača koja je svoje prve estradne korake napravila u grupi Magazin, s čijim je članovima i dalje u dobrim odnosima. – Vidimo se najčešće na nekim festivalima i uvijek dobro iščakulamo. Jako su mi dragi i stvarno mi je bilo lijepo s njima – govori Ivana. Na glazbenu scenu zakoračila je s 28 godina, rekli bi mnogi, poprilično kasno.

– Nije prilično kasno, već kasno, ali to je scena i ona to može podržati. Po mojem sudu, ono što je istinski bitno i što je na prvom mjestu jest pjesma. Sve ostalo dolazi s njom. Triger mi je bio studio. Snimanje moje prve pjesme. Iako mi nikada u životu nije padalo na pamet da se bavim time, kada sam stavila slušalice na uši i stala pred mikrofon, sve je palo u vodu. I dan-danas najviše
uživam u studiju na snimanjima na koje upravo idem – naglašava pjevačica koja se neopisivo raduje ljetu i novim nastupima.
– Imam sreće što radim dosta privatnih evenata, a to je dopušteno. Žao mi je jako što nećemo imati ljeto onakvo kakvo inače imamo jer su mi ljetni nastupi oduvijek bili najdraži. Nadajmo se da je za sve nas ovo početak kraja horora koji nas je zatekao – optimistično zaključuje Ivana Kovač, koju uz nastupe ovo ljeto očekuju i dva posebna slavlja, prvo 16. srpnja kada će njezin otac napuniti 78 godina, a drugo samo desetak dana kasnije kada treći rođendan slavi najveća mezimica u obitelji, malena Elena.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NO
nordic
10:55 01.06.2020.

Prelijepa i predivna Ivana. Sjajne pjesme ima. Sretno tebi i tvojoj obitelji. Baš mi je draga. 😊 Lijep pozdrav