BAKA PRASE

Hrvatskim klincima najveći je idol sin pravoslavnog svećenika koji psuje

Foto: screenshot/youtube/ilustracija
Foto: screenshot/youtube/ilustracija
Foto: screenshot/youtube
Foto: screenshot/youtube
Foto: screenshot/youtube/ilustracija
Foto: screenshot/youtube
10.07.2019.
u 07:00
Srpski youtuber ima veliku bazu obožavatelja u Hrvatskoj, a svaki video mu je najgledaniji
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tinejdžeri imaju mnogo idola, no čini se da najveći idol naše mladeži dolazi iz Srbije i milijuni klinaca poznaju ga pod imenom Baka Prase. Ovaj youtuber prije dva dana izdao je novi spot za pjesmu “Poni”, a dosad je pogledan više od dva milijuna puta, što ga stavlja na prvo mjesto videa koji su u trendu u Hrvatskoj.

Baka Prase je Bogdan Ilić, 22-godišnji mladić koji je zahvaljujući objavama na Instagramu i YouTubeu stekao zavidno bogatstvo, pa posjeduje Porsche, Rolex i cijeli niz brendiranih tenisica. O tome je i repao u svom novom videu, uz pregršt prostota upućenih onima koji ga ne vole. Prostote su standardni rječnik Bake Praseta na YouTubeu, što ne bi bilo toliko čudno da mu otac nije pravoslavni svećenik, protojerej Nenad Ilić.

– On mi objašnjava da je to način kojim sa svojom publikom uspostavlja iskrenu komunikaciju. Govori jezikom našeg vremena i kulture, često se sprdajući s klišejima – kazao je srpskim medijima Nenad Ilić.

Baka Prase je već s 14 godina počeo profesionalno igrati poznatu videoigru League Of Legends, a isprva je na YouTubeu i počeo objavljivati gejmerske videe. Kasnije je prešao na objave dogodovština iz svakodnevnog života i snimanje pjesama. Najgledaniji video mu je “Balkanska scena”, koji je dosad pogledan više od 16 milijuna puta. Samo na YouTubeu prati ga 1,2 milijuna ljudi, a zarađuje više od 2000 eura mjesečno.

Neki od njegovih izraza danas su se udomaćili i u našem jeziku, pa ako od svog djeteta čujete da kaže “šaim se”, to je definitivno čuo od Bake Praseta. Izraz “šaim se” popularni je youtuber i komercijalizirao, pa danas na svojoj stranici prodaje majice s tim natpisom. Nedavno mu je netko obrisao Instagram račun, a nakon što ga je uspio vratiti, odlučio je na svoj način obračunati se sa svima koji ga mrze. Psiholog Boris Jokić ima objašnjenje za njegovu popularnost:

– Ova situacija ukazuje na probleme koje Hrvatska ima s uvažavanjem i poštivanjem kulture kao takve. Naime, u državi ni na koji način nismo osjetili da je suvremena glazbena kultura dio onog što čini Hrvatsku. Elementi suvremene rock ‘n’ roll i hip-hop glazbe nisu promovirani na javnim programima, pa mladim ljudima ne preostaje ništa nego da se prepuste internetu. Za hrvatsku kulturu jednako su važni i Marko Marulić i Darko Rundek ili Mayales – misli Jokić, koji za Baku Praseta kaže:

– Poslušao sam njegovu pjesmu “Poni”, koja se ne odnosi na bicikl, nego na Porsche. Taj isti Porsche vide i roditelji te djece u voznim parkovima hrvatskih ministara. Kada politika postane estrada, onda nije čudo da mladi ljudi podliježu najnižim umjetničkim, ali i osobnim porivima. Tada i Poni od bicikla postane Porsche.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:26 10.07.2019.

Klinac radi budalaštine i zgrće ogromnu lovu !? Svaka čast kad ima budala samo deri !

DU
Deleted user
08:18 10.07.2019.

Vl, najbolji humoristični dnevnik na "celom svetu".A bome i šire.Ha ha.Samo dajte.

JU
jurica
08:48 10.07.2019.

Djeca ko deca