MARIA FLORENCIA CELANI

Hrvatska Shakira oduševila u Voiceu: 'Tu sam došla radi svojih predaka'

Foto: HRT
Maria Florencia Celani
Foto: HRT
Maria Florencia Celani
Foto: HRT
Maria Florencia Celani
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
U travnju ove godine pjevala je hrvatsku himnu na Danima otvorenih vrata kod Kolinde Grabar-Kitarović
21.12.2019.
u 10:00
– Svi su bili jako sretni, a i meni je bilo drago vidjeti da me prate dok pjevam. Jako su ponosni što me zemlja mojih djedova i baka primila tako dobro – kaže Maria.
Pogledaj originalni članak

Maria Florencia Celani, 31-godišnja djevojka rođena u Argentini, u prošloj je emisiji Voicea oduševila žiri i gledatelje svojim glasovnim mogućnostima. Maria je pjevala Beyoncéin hit “Listen” i ušla u Massimov tim.

Hrvatska Shakira 

– Beyoncé je umjetnica koja ima pjesme s puno snage i zaista joj se divim, a na španjolskom je to izgledalo jako dobro za audiciju.Željela sam se predstaviti s drugačijom pjesmom. Bilo mi je vrlo emotivno, bila sam tako sretna i usredotočena. Meni je uvijek lijepo biti na sceni, a kad sam vidjela mentore kako se okreću, to mi je dalo dodatnu snagu. Drago mi je da sam ušla u Massimov tim. On je umjetnik s puno iskustva. Slušala sam i prije njegovu glazbu i uvijek su mi svi dobro govorili o njemu – kazala nam je Maria.

Simpatična Argentinka hrvatskih korijena imala je posebne navijače budući da je njenu audiciju preko Skypea gledala i obitelj u Argentini.

– Svi su bili jako sretni, a i meni je bilo drago vidjeti da me prate dok pjevam. Jako su ponosni što me zemlja mojih djedova i baka primila tako dobro – kaže Maria. Njen djed Ladislav Vukušić iseljenik je koji je između dva svjetska rata iz Jablanca kod Senja otišao u Argentinu. A u zemlju svojih djedova i baka Maria Florencia došla je prije dvije godine. Oduvijek je željela živjeti u Europi, a kada je preko Croaticuma dobila priliku da dođe u zemlju svojih predaka, to joj se činilo kao dobra ideja.

– Kako je bilo hladno kada sam prvi put došla u Hrvatsku. Sve je bilo drugačije, ali lijepo. Za mene je sve emocionalno, gledam na sve kao malo dijete... Mislim da je to najbolji način za život. Bilo i je jako teško naučiti hrvatski jezik, ali s druge strane jako interesantno, jer sada sam jako sretna da mogu razumjeti bolje nego na početku, i uzbuđena sam što govorim djedovim jezikom – kaže Maria Florencia koju su već prozvali hrvatskom Shakirom. Kaže da joj je to jako simpatično.

Oduševljena Lijepom našom

Neizbježno pitanje za lijepu Mariju bilo je i da usporedi dečke u Argentini i Hrvatskoj.

– Kakvo pitanje! Vrlo su različiti, kako fizički tako i po osobnosti. Hrvati su vrlo simpatični i lijepi – sa smiješkom je kazala Maria Florencia koju se može vidjeti kako pjeva na nekoliko mjesta po Zagrebu, a uz to i studira hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu. Mediji su o njoj pisali i u travnju ove godine, kada je na Danima otvorenih vrata kod predsjednice Grabar-Kitarović pjevala hrvatsku himnu. To joj je, kaže, jedno od najboljih iskustava u životu.

– Sad organiziram nove radne projekte. Tko želi slušati hrvatsku Shakiru, samo mi treba reći. Hrvatska mi je na nevjerojatan način otvorila vrata, svi su me primili s ljubavlju. Nikad je neću zaboraviti. Vidjet ću kako se stvari razvijati. Hrvatska je sjajna zemlja u kojoj treba živjeti, ovdje ima puno mogućnosti, a pogotovo za nas umjetnike – zaključila je Maria Florencia Celani

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IL
ilijan1a
10:55 21.12.2019.

Lijepo!

HA
Hakala
11:00 21.12.2019.

Dobrodošla!

BA
bazinga
13:41 21.12.2019.

Evo još jedne zadnje rupe u gradu pa došla kakati u ovu jadnu zemlju,gdje plaćaš komunalije tamo i vrši nuždu