Zaboljelo je na prvu

Hrvatska glumica o važnoj životnoj lekciji: Skrušeno priznajem, bila sam u krivu

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ecija Ojdanić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Ecija Ojdanić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Instagram
Ecija Ojdanić
18.07.2020.
u 14:40
Ecija Ojdanić opisala je kako je vrijednu lekciju dobila od svoje kćeri koja je upravo upisala gimnaziju.
Pogledaj originalni članak

Za učenika, roditelje i profesore prošla školska godina bila je puna izazova, a za osmaše kraj osnovne škole značio je još jedan izazov - upis u srednju školu. S ovim izazovom suočile su se ove godine i glumica Ecija Ojdanić i njezina kći Cvita koja je, kako otkriva glumica, mami održala vrijednu životnu lekciju.

- Najdraže životne lekcije su mi kad me život demantira, i kad skrušeno priznam, bila sam u krivu. A kad mi ta lekcija dođe od rođene djece, koliko god zaboljelo na prvu, nakon reakcije ega pomislim, pa i odgajam ih da misle svojom glavom. I preplavi me takva količina ponosa i sreće jer odgajam individue. Koji su se othrvali našem (pre)velikom utjecaju - započela je glumica i u nastavku priznala kako je ambiciozna mama.

Foto: Karmen Oblak
Foto: Karmen Oblak
Foto: Josip Regović
Foto: Josip Regović
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Foto: Instagram
Foto: Instagram

- Ja sam ambiciozna mater, priznajem.. zapravo me je moja Cvita smjestila tamo gdje mi je mjesto. U tu kategoriju preambicioznih matera. Ja sam zamislila, kako je ona dijete koje je s takvom lakoćom protutnjalo kroz osnovnu školu, s maksimalnim brojem bodova, uz sto slobodnih aktivnosti, klavir, ples, gitara, gluma, sto ekipa.. i ja sam zamislila da ona, s tom pameću i radnim navikama, ide u neke “najbolje od najboljih “ gimnazija. Možda konačno, neko i medicinu u obitelji završi ...I ona je čak dugo, kao dobro dijete, podržavala te moje ideje. Ali pred kraj je artikulirano i mirno odbila moj utjecaj na njen život, izabrala potpuno druge škole, s argumentima koji su me posramili, na prvu. A onda učinili toliko ponosnom. I mirnom. Njen život je u najsigurnijim rukama, njenim. A mi ostali smo tu da je volimo i podržavamo. I prihvatimo ako slučajno posrne. Dobro došla u gimnazijski svijet po svom izboru, ponosu mamin. - zaključila je Ecija.

Nije htjela otkriti koju gimnaziju je Cvita odabrala, a javnost je dobro upoznata i s Cvitinim glumačkim talentom i gledali smo je u glavnoj ulozi u filmu “Anka”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BL
bluescreen
15:38 18.07.2020.

Skrušeno bih te maznuo