REAKCIJA NA PROZIVKE

HRT odbacio optužbe o prijenosu iz Vukovara: 'Sve je bilo snimljeno unaprijed'

Foto: PIXSELL
Foto: Patrik Macek/Pixell
hrt,prisavlje
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
HRT
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Svečano otvoren Vukovarski vodotoranj - simbol obrane grada i zajedništva
31.10.2020.
u 16:38
S HRT-a odbacuju optužbe o nepotpunom izvještavanju svečanog otvorenja vodotornja.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je sinoć svečano otvoren vukovarski Vodotoranj, reakcije javnosti ne miruju. Nacionalnu televiziju HRT nekoliko je javnih ličnosti prozvalo zbog neprenošenja jučerašnjeg događaja, a u dopisu medijima, kojeg prenosimo u cijelosti, obraćaju se svim gledateljima.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odlučno odbacuje medijske prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog "neprenošenja" jučerašnjeg otvorenja vukovarskog vodotornja.

Napominjemo da je HRT obnovi vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost i događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a. A jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT je posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a - s velikom reportažom o vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom - te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Jacques Houdek
Foto: Facebook
Jacques Houdek
Foto: Facebook
Jacques Houdek
Foto: Instagram

Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos "zbog epidemiološke situacije" - kao i pristup "mjestu događaja" našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17:30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet.

Naime, zbog istinitog informiranja javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja - osim vatrometa - a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije.

Organizator je imao pravo u svojoj produkciji snimiti emisiju, ali je o tome trebao istinito informirati javnost jer je neprihvatljivo unaprijed snimljenu emisiju proglasiti prijenosom uživo.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

K0
K0mentar
17:12 31.10.2020.

Stoga, budete li ovih dana prolazili kraj Prisavlja i primijetite li da je zgrada Hrvatske radiotelevizije nešto crvenija nego inače, znajte da nije niti oličena u crveno niti zahrđala. Crveni se od stida i sramote'', navodi u priopćenju Mario Radić, politički tajnik Domovinskog pokreta.

Avatar MK3
MK3
19:35 31.10.2020.

Na HRT-u nemogu "domaći"film ili seriju pogledati a da nije jugoslavenski obojan/a - a one filmove koji su bili hrvatski njih se ne prikazuje... Sokol ga nije volio ili Đuka Begović ima više Hrvatskoga (a krajem 80-tih snimani) nego sve ovo jugoslavensko smeće koje HAVC financira i HRT pokazuje.

Avatar MK3
MK3
19:36 31.10.2020.

Slavonska Televizija i Vinkovačka su prenosile, a što HRT sada muti, meni nije jasno...