Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA PROZIVKE

HRT odbacio optužbe o prijenosu iz Vukovara: 'Sve je bilo snimljeno unaprijed'

Foto: PIXSELL
1/7
31.10.2020.
u 16:38

S HRT-a odbacuju optužbe o nepotpunom izvještavanju svečanog otvorenja vodotornja.

Nakon što je sinoć svečano otvoren vukovarski Vodotoranj, reakcije javnosti ne miruju. Nacionalnu televiziju HRT nekoliko je javnih ličnosti prozvalo zbog neprenošenja jučerašnjeg događaja, a u dopisu medijima, kojeg prenosimo u cijelosti, obraćaju se svim gledateljima.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odlučno odbacuje medijske prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog "neprenošenja" jučerašnjeg otvorenja vukovarskog vodotornja.

Napominjemo da je HRT obnovi vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost i događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a. A jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT je posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a - s velikom reportažom o vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom - te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.

1/8

Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos "zbog epidemiološke situacije" - kao i pristup "mjestu događaja" našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17:30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet.

Naime, zbog istinitog informiranja javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja - osim vatrometa - a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije.

Organizator je imao pravo u svojoj produkciji snimiti emisiju, ali je o tome trebao istinito informirati javnost jer je neprihvatljivo unaprijed snimljenu emisiju proglasiti prijenosom uživo.

 

Ključne riječi

Komentara 18

K0
K0mentar
17:12 31.10.2020.

Stoga, budete li ovih dana prolazili kraj Prisavlja i primijetite li da je zgrada Hrvatske radiotelevizije nešto crvenija nego inače, znajte da nije niti oličena u crveno niti zahrđala. Crveni se od stida i sramote'', navodi u priopćenju Mario Radić, politički tajnik Domovinskog pokreta.

Avatar MK3
MK3
19:35 31.10.2020.

Na HRT-u nemogu "domaći"film ili seriju pogledati a da nije jugoslavenski obojan/a - a one filmove koji su bili hrvatski njih se ne prikazuje... Sokol ga nije volio ili Đuka Begović ima više Hrvatskoga (a krajem 80-tih snimani) nego sve ovo jugoslavensko smeće koje HAVC financira i HRT pokazuje.

Avatar MK3
MK3
19:36 31.10.2020.

Slavonska Televizija i Vinkovačka su prenosile, a što HRT sada muti, meni nije jasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije