Dokumentarni serijal

Freeman uznemirio Srbe posjetom Srebrenici i pričom o genocidu

Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Reuters/PIXSELL
06.02.2018.
u 14:44
Glumac je u serijalu "The Story of Us" posjetio Srebrenicu gdje mu je domaćin bio novinar Senad Hadžifejzović s kojim je razgovarao o masovnim grobnicama i genocidu u Srebrenici.
Pogledaj originalni članak

U dokumentarnom serijalu "The Story of Us" glumac Morgan Freeman kao temu je izabrao i rat u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na Srebrenicu.

Glumac u spomenutom nastavku dolazi u posjet Srebrenici, a njegov domaćin je novinar Senad Hadžifejzović i njegov sina Feđa.

Na njegovo pitanje što se točno dogodilo u Srebrenici Feđa i Senad su mu opisali kako se u Srebrenici dogodio genocid te da su Srbi zarobili žene, djecu i muškarce u obližnju tvornicu, zatim su ih ubili i bacili u masovne grobnice.

- Znači ovdje su masovne grobnice - zaključio je Freeman, a u offu je dodao kako je NATO bombardiranjem završio rat, ali prekasno da se spase žrtve te kako su cijele obitelji pogubljene u Srebrenici. 

To što je u svom dokumentarcu iznio činjenicu kako su Srbi krivi za genocid uznemirilo je Srbe, a njihov Informer piše kako je ovo skandal National Geographica.

- Ni Freemanu ni ikome od novinarske ekipe nije palo na pamet čuti i drugu stranu priče - piše Informer, a užarile su se i društvene mreže na kojima Freemana nazivaju brojnim pogrdnim imenima. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 131

DO
DonQuijote
14:57 06.02.2018.

Srbi uznemireni? Pa njih nije uznemirilo to što su činili najstrašnije zločine i genocid, njih uznemirava kada se o tome priča. Narod bez obraza, prezira vrijedan

Avatar Dančo
Dančo
14:52 06.02.2018.

haha kako ih je lik popljuvao to nije istina, a toliko su se trudili da nas ocrne u UN sa onom izlozbom o jasenovcu koju je vidio samo dacic, vucic, vuli, i dvije cistacice tamo, dok ce ovo gledati milijuni sirom svijeta

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:56 06.02.2018.

ovo ce milijuni vidjeti.