Nova riječ

Eminemov 'Stan' u Oxfordovom je rječnik kao izraz za opsesivnog obožavatelja

Foto: Big Pictures/PIXSELL
eminem
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
eminem
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
rihanna eminem
Foto: Haydn West/Press Association/PIXSELL
Eminem
06.06.2017.
u 17:59
U rječniku je riječ "stan" definirana kao "prerevan ili opsesivan obožavatelj neke slavne osobe", a može se koristiti i kao imenica i kao glagol, ovisno o kontekstu.
Pogledaj originalni članak

Naslovni junak pjesme poznatog američkog repera Eminema iz 2000. godine - "Stan" uvršten je kao pojam u Oxfordov rječnik za "pretjerano revnog ili opsesivnog obožavatelja određene slavne osobe", piše BBC na svojim internetskim stranicama.

Pjesma s albuma "The Marshall Mathers LP", koju je reper izveo u suradnji s engleskom pjevačicom Dido, govori o opsesivnom obožavatelju koji mu šalje nebrojena pisma, a svako sljedeće je sve gnjevnije jer ne dobiva nikakav odgovor.

Naposljetku se Stan s automobilom u kojem se nalazila njegova trudna djevojka u prtljažniku zaletio u rijeku i svi su poginuli, a Eminem shvati da je to bio njegov obožavatelj tek kada mu na kraju piše odgovor na sva pristigla pisma.

U rječniku je riječ "stan" definirana kao "prerevan ili opsesivan obožavatelj neke slavne osobe", a može se koristiti i kao imenica i kao glagol, ovisno o kontekstu. Navedeni su i primjeri kako bi se ta riječ mogla upotrijebiti u rečenici.

U Oxfordov rječnik ranije su kao pojmovi uvršteni Beyoncein "Bootylicious" kao izraz za seksualno atraktivnu ženu, Drakeov "Yolo" kao izraz da se jednom živi, te Kanye Westov "Cray" kao skraćenica i oznaka za ludo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.