NA ZADARFESTU

Emilija na ikavici, Dean za bas gitarom

19.10.2001.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Na ovogodišnjem Zadarfestu koji se održava ovog vikenda među ostalim imenima pojavljuju se i dvije nove zanimljive glazbene suradnje. Jedna od njih je ona Emilije Kokić i Zvonimira Zrilića. Zvone je Emilijin bivši kolega iz grupe Riva, a nakon razlaza grupe ostali su u prijateljskim odnosima. Kako Zvone već osam godina nije pjevao, Emilija je požurila s pripremama.

- Budući da sam ga nagovorila na duet, osjećam se odgovornom za njega - kaže Emilija koja će u Zadru zabljesnuti u kreaciji Ivice Skoke. Za pjesmu "Nije vrime sve izličilo" tekst je na ikavici napisala Emilija.

Druga je suradnja Deana Dvornika te Zorana Ukića i Borisa Hrepića, članova Daleke obale.

- Boris Hrepić za mene je napisao pjesmu "Samo za nju", a ja sam odsvirao bas u dvije pjesme na albumu Daleke obale, od kojih je jedna "Nema te". Znamo se naći u garaži, prijatelji smo. Hrepa je autor glazbe i teksta za pjesmu "Ljubim opet" s kojom nastupamo na festivalu u Zadru.

Učinilo nam se posebno zanimljivo nastupiti zajedno jer sve će biti uživo. Nastupit ćemo u pojačanu sastavu - sa saksofonistom Baučićem i Joškom Banovim, koji je ionako član orkestra, te njihovim violinistima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr