KARLOVAČKO ROCKOFF

Dno: Ispunili smo očekivanja, sve dalje je bonus

Foto: Promo
Dno
Foto: Promo
Dno
03.11.2017.
u 08:25
S obzirom na bogato iskustvo, bend je odlučio strpljivo graditi karijeru lišen grozničave potrebe da što prije izađe u javnost i prezentira svoju glazbu, što su iskoristili za temeljit i dugotrajan rad na smišljanju i aranžiranju autorskih pjesama.
Pogledaj originalni članak

Grupa Dno sutra će se na pozornici zagrebačkog Katrana boriti za titulu pobjednika Karlovačko RockOff festivala.  Osnovana su krajem 2014. godine nakon raspada grupe Cherkezi United. Gitarist Davor i bubnjar Nino željeli su nastaviti svirati, pa im se igrom slučaja pridružio i basist Oleg. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u raznim punk-rock, hard core i sličnim bendovima. S obzirom na bogato iskustvo, bend je odlučio strpljivo graditi karijeru lišen grozničave potrebe da što prije izađe u javnost i prezentira svoju glazbu, što su iskoristili za temeljit i dugotrajan rad na smišljanju i aranžiranju autorskih pjesama. Krajem 2016. godine u splitskom studiju Bozon snimili su demo-snimke koje su uvod u pravo studijsko snimanje koje je zakazano za studeni 2017.  

Sjećate li se svog prvog nastupa i možete li nam reći kad ste shvatili da je glazba ono čime se želite baviti u životu?
Oleg: Naravno da se sjećam, prvi pravi koncert sam imao 1991. s nepunih 18 godina, svirali smo u Omišu. Bilo je to posve suludo iskustvo. Nažalost, postoje i fotografije.

Možete li nam reći koja su vaša očekivanja od festivala i nadate li se pobjedi i što je po vama presudno za pobjedu?
Nino: Naša očekivanja su već ispunjena, očekivali smo dobru zabavu i medijsku promociju, što se i ostvarilo. Sve što se dalje dogodi samo je bonus.
Davor: Teško je reći što je presudno za pobjedu, to je u rukama žirija. Pretpostavljam da cijene originalnost i kreativnost benda, a podrazumijeva se da bend mora biti dobro uvježban i opušten na bini.

Koliko su vam društvene mreže pomogle u promociji benda?
Davor: S obzirom na to da još nemamo nikakve snimke koje možemo predstaviti javnosti, zasad se nismo pretjerano ni posvetili promociji. Prisutni smo na svim društvenim mrežama, ali to ćemo u potpunosti iskoristiti tek kad dođe vrijeme za to.

Postoji li neki festival na kojem biste voljeli nastupati, a da niste dosad?
Nino: Pa zapravo i ne. Iako je iza Dna tek nekoliko koncerata, svaki od nas trojice je s prethodnim bendovima svirao po svim mogućim festivalima i koncertima, tako da smo već obišli manje-više sve.
Oleg: U osnovi, mi baš i nismo „festivalski“ bend, više volimo klupske nastupe u intimnijoj atmosferi.
 

Koju pjesmu najradije izvodite na koncertima i na koju publika najbolje reagira?
Davor: Zasad se ljudima najviše sviđa pjesma „Ti si ta“, s kojom smo se i prijavili na RockOff.

S kim biste voljeli surađivati u budućnosti?
Oleg: Imamo brojne ideje, imamo mnogo prijatelja na glazbenoj sceni… Bit će zanimljivo.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.