Beat The Chasers

Dean Kotiga: 'Na HRT-u uskoro počinje hrvatska inačica spin-offa 'Potjere''

Foto: HRT
Foto: Screenshot HRT
Foto: Screenshot HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT screenshot
20.01.2023.
u 12:57
U engleskoj verziji prva runda zove se 'The Cash Builder round'. Natjecatelj dobije pet pitanja s nekoliko ponuđenih odgovora, a za svaki odgovor može dobiti tisuću  funti. Runda je gotova kada natjecatelj pogrešno na jedno pitanje ili odgovori točno na sva pitanja. Ako pogrešno odgovori na prvo pitanje, odlazi doma praznih ruku.
Pogledaj originalni članak

Dean Kotiga, jedan od lovaca u kvizu 'Potjera' otkrio je kako će se na HRT-u uskoro emitirati inačica kviza Beat The Chasers. 

"S obzirom na to da je od prekjučer vijest već i službeno vani na internetima, evo da ovdje saznate od mene - uskoro krećemo s hrvatskom inačicom spin-offa 'Potjere', kvizom Beat The Chasers, pa si oslobodite nedjelju navečer", stoji u Deanovoj objavi. 
Beat The Chasers spin-off je kviza kojeg već gledamo na Prvom programu HRT-a.

Za komentar smo zamolili i HRT, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti. 

- Hrvatska radiotelevizija (HRT) na proljeće počinje s emitiranjem novog kviza koji će se zvati SuperPotjera, a emitirat će se nedjeljom navečer. Također možemo dodati i da na jesen kreće nova, 4. sezona popularnog showa The Voice. U pripremi je i nova sezona showa Volim Hrvatsku.

 

 

 

Malo smo istražili druge verzije ovog showa, a ovo smo otkrili o verziji koju gledatelji gledaju u Velikoj Britaniji.

U engleskoj verziji ovog kviza prva runda zove se 'The Cash Builder round'.

Natjecatelj dobije pet pitanja s nekoliko ponuđenih odgovora, a za svaki odgovor može dobiti tisuću  funti. Runda je gotova kada natjecatelj pogrešno na jedno pitanje ili odgovori točno na sva pitanja. Ako pogrešno odgovori na prvo pitanje, odlazi doma praznih ruku. 

Nakon toga pred natjecatelje dolaze dva lovca s kojima se mora suočiti kako bi osvojio tu svotu koju je u prethodnom djelu izgradio. Oni im daju ponudu za vrijeme u sljedećoj rundi. Nakon toga dolazi sljedeći lovac koji im nudi veći iznos, ali i veću vremensku šansu za lovce kako bi ulovili natjecatelja. Isto važi i za četvrtog i petog lovca. Natjecatelj dobiva 60 sekundi na svom satu. 
U idućoj rundi natjecatelji  i lovci se izmjenjuju u odgovorima. Lovci koriste zvonca kako bi odgovorili na pitanja. Kad jedna strana da točan odgovor, njihov sat prestaje, a sat strane njihovih protivnika počinje odbrojavanje. Ako natjecateljima sat dođe do nule, idu doma praznih ruku, a ako lovcima sat dođe do nule natjecatelji osvajaju ponudu koju su odabrali. 

Inače, prva emitirana prva emisija HRT-ovog kviza 'Potjera' u kojoj su natjecatelji igrali za novčanu nagradu u eurima emitirana je drugog siječnja. Naime, dolaskom 2023. godine i promjenom valute, promijenili su se i iznosi u televizijskoj emisiji. Tako su natjecatelji za točna brzopotezna minuta umjesto 3500 kuna osvajali po 500 eura, a i ponude su bile izražene u novoj valuti.
Do završne potjere došla su samo dva kandidata: Karlo i Branimir, a svojim igrama u jednoj minuti i na ploči protiv lovca zaradili su ukupno 14.000 eura. Lovac koji ih je trebao dostići bio je Krešimir Sučević Međeral, a to mu je i pošlo za rukom. Ekipa je u završnoj potjeri napravila devet koraka koje je Krešimir brzo stigao, pa su kući otišli bez eura.
- Žao mi je, ali nećete biti prva ekipa koja je uzela eure iz 'Potjere' - rekao je na kraju emisije voditelj Joško Lokas.

Podsjetimo, u jednoj emisiji sudjeluje četvero natjecatelja od kojih među sobom biraju kapetana. Svaki kandidat prvo odgovara na brzopotezna pitanja gdje za svaki točan odgovor dobivaju po 500 eura, a potom se natječu protiv lovca koji im nudi viši i niži iznos od osvojenog. Uspiju li pobjeći lovcu, osvojeni iznos nose u zajedničku kasicu te sudjeluju u završenoj potjeri. U završnoj potjeri prvo odgovaraju kandidati kojima je cilj unutar dvije minute imati čim više točnih odgovora, a potom lovac koji ih pokušava sustići. 

 

Kaptol Boutique Cinema

Premijera filma “Babylon” u Zagreb donijela dašak raskalašenog Hollywooda u ludim 20-ima

Radnja filma smještena u Los Angeles, prevelika ambicija i nečuveni eksces, uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu samo su dio onoga što je privuklo filmoljupce u omiljenu kino dvoranu. Realan prikaz droge i seksa na kasnonoćnim zabavama, trenutaka samoće, ekstravagantnih domova i skupocjenih automobila filmskih zvijezda tog doba upotpunjen je bogatom glazbenom pozadinom koja ovaj filmski naslov čini još uzbudljivijim.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:46 20.01.2023.

Na Hrvatskoj televiziji ne počinje Ništa jer je to kuća puna uhljeba neradnika i da dalje ne nabrajam sa velikim plaćama a ti marvo plaćaj pretplatu ( nikakvu naknadu kako oni kažu) za nta !!!