Teški dani za frontmena grupe U2

Bono Vox: 'Možda više nikada ne zasviram gitaru'

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
bono vox
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
'10. 08. 2009, Zagreb; Hrvatska - Irska grupa U2 nastupa na stadionu Maksimir pred oko 60000 ljudi. Danasnji koncert je prvo rasprodani od dva koncerta. Bono Vox pjevac grupe U2. Photo: Goran Jakus/24
Foto: Reuters/PIXSELL
bono vox
Foto: Reuters/PIXSELL
bono vox
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
bono vox
02.01.2015.
u 19:20
Zbog oporavka nakon teške biciklističke nesreće koju je doživio u studenom, pjevač je morao otkazati sve javne nastupe zakazane za prvu polovicu 2015. godine
Pogledaj originalni članak

Vođa irske rock grupe U2, Bono Vox,  još se uvijek opravlja od biciklističke nesreće koju je doživio krajem studenog.

Nesretni Bono u newyorškom Central Parku slomio je nadlakticu, ključnu kost, lopaticu, mali prst na ruci i kosti očne šupljine. 

U iscrpnom sažetku 2014. godine koji je napisao na službenoj stranici grupe, Bono se dotakao i biciklističke nesreće u kojoj je stradao. 

– Oporavak je puno teži nego što sam očekivao... Dok ovo pišem, još je uvijek neizvjesno hoću li ikada više moći svirati gitaru. Dečki iz benda podsjetili su me da ni oni, ni zapadna civilizacija ne ovise o tome –  napisao je Bono. 

Dodao je i kako bi mu silno  nedostajao užitak prebiranja po gitari te da i sam zna da  "ni Edge, ni Jimmy Page, ili bilo koji drugi gitarist, nemaju lakat od titanija".

Zbog oporavka od teških ozljeda frontmen grupe U2 otkazao je sve javne nastupe koji su bili zakazani za prvu polovicu 2015. godine

Ipak, nada se da će početak svjetske turneje u svibnju dočekati spreman. Na to se, kako kaže, mora dobro koncentrirati. 

>>Prošli tjedan izbjegao smrt za dlaku, a sada slomio ruku

>>Bono Vox umalo poginuo na letu za Berlin

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SL
shooshko.luka
20:03 02.01.2015.

pa bolje bi proso da je pao sa motora

AN
AngelJustMe
00:11 03.01.2015.

:(

Još iz rubrike Showbiz