'Dobro jutro, Hrvatska'

Bivša novinarka Nove TV nova je voditeljica HRT-ove emisije: 'Spremna sam za nove izazove'

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR
12.09.2019.
u 16:58
Magistra engleskog i španjolskog jezika i književnosti u televiziju se zaljubila još na prvoj godini Filozofskog fakulteta.
Pogledaj originalni članak

Jesenska shema na HRT-u unijela je osvježenje u najgledaniju jutarnju emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”. Sredinom rujna već uigranoj voditeljskoj ekipi pridružit će se i jedno novo lice. Uz bok Davora Meštrovića, Ognjena Golubića, Mirka Fodora, Ljiljane Vinković, Ivane Vilović i Zlatu Muck sjest će i Maja Ciglenečki.

– Spremna sam za nove izazove, veselim se dinamičnom okruženju i jedva čekam zakoračiti u novu avanturu! – veselo je najavila simpatična voditeljica koju će gledatelji u novoj ulozi na HRT-u moći vidjeti već 17. rujna. Inače, iza Maje su već brojni televizijski angažmani, a publika ju je već imala prilike upoznati tijekom mnogih javljanja u program HRT-a. Iskustvo je stjecala i na Novoj TV gdje je jedno vrijeme radila kao novinarka najgledanije lifestyle emisije “In magazin”, a iza nje je već i voditeljski staž na CMC televiziji.

Danas uspješno balansira između radija i televizije. – Voditeljstvo me je odvelo u novinarstvo, stvaranje i uređivanje sadržaja, katkad i spikiranje, a najdraža su mi bila javljanja uživo za HTV 1 u sklopu emisije “Život je lijep”, uz urednika Danijela Despota. Put sam nastavila s odličnom ekipom Radio Sljemena, a početkom rujna ove godine Zlatko Turkalj uzeo me pod svoje i tako sam se pridružila ekipi Drugog programa Hrvatskog radija. Veselim se što ću prvi put kombinirati radio i televiziju, volim i jedan i drugi medij i smatram da su ovi angažmani došli u pravom trenutku – ističe Ciglenečki koja je po struci magistra engleskog i španjolskog jezika književnosti, a u novinarstvo, točnije u televiziju, zaljubila se još na prvoj godini Filozofskog fakulteta.

Foto: PR

Tada je paralelno sa studijem jezika upisala i program za voditelje u elektroničkim medijima, a nedugo nakon toga dobila je i svoj prvi televizijski angažman – vođenje vijesti u sklopu emisije “Serbus Zagreb” na OTV-u prije više od 10 godina.

– Okušala sam se i u prevoditeljstvu i u marketingu, ali ljubav prema medijima bila je jača – kroz smijeh govori 31-godišnja novinarka koja je, osim na poslovnom planu, ispunjena i na onom privatnom. Prije dvije godine sa suprugom Bojanom dobila je sina Luku, a upravo joj je obitelj najveća podrška u novim poslovnim izazovima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.